Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem salamandra salamandra

:-(Prosim poradte mi ,,mam doma jednu malu salamandru, ktoru som nasiel v spustosenom prostredi totalne nevhodnom pre jej život. CHcem jej pomoct znovasa postavit na nohy, no nechce prijmat ziadnu potravu. Tipujem ze je kratko po metamorfoze pretoze je malicka /asi 6cm/. tak pliz kto ma nejaku skusenost co by mohla zrat nech mi pomože. Skúšal som jej davať nakrajane dážďovky, cyclops,pokrajane patentky, tubifexy, daphnie, vsetko mrazena strava. skusam jej s tým hybať,vzbudiť záujem, ale bezvýsledne. tak plíz pomožte, ďakujem.:-(

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak nejlepší bude, když ho vrátíš tam, kde si ho našel. Vzhledem k tomu, že se tam množí, tak to asi…
krokodýl 01.07.2008 09:11
krokodýl
Čo sa týkalo podmienok v ktorých som ju mal, nebolo to samozrejme ako vo volnej prírode ale myslím,… poslední
Heraldicus 05.07.2008 14:13
Heraldicus

Tak nejlepší bude, když ho vrátíš tam, kde si ho našel. Vzhledem k tomu, že se tam množí, tak to asi nebude tak zpustošené, jak si myslíš. Mloci těsně po metamorfóze nežerou, až po několika dnech. Žerou hlavně malé slimáky a žížaly (živé:!:). Myslím, žes ho vůbec neměl nosit domů, třeba ho stačilo přenést o pár metrů dál a nebo ho prostě nechat na místě, on by si jistě sám poradil lépe než v nevhodném prostředí v teráriu. Zajímalo by mě při jakých teplotách ho doma v těch horkách máš. Vysoké teploty jsou pro ně nebezpečné. V přírodě by si zalezl někam pod zem, v teráriu těžko. Navíc záchrana jednoho čerstvě metamorfovaného mloka je možná chvályhodná (pokud mu tedy poskytneš vhodné podmínky), nicméně pro populaci na dané lokalitě je to jen bezvýznamné gesto, navíc na hraně zákona.

Čo sa týkalo podmienok v ktorých som ju mal, nebolo to samozrejme ako vo volnej prírode ale myslím, že to mala celkom fajn. Samozrejme nemal som ju vystavenú niekde, kde teplota bola nad 20 stupnov, máme totiž dobru vlhkú pivnicu s okienkami,takže teplota bola pod 20 ,mala svetlo a vlhko . Nakoniec už aj dážďovku zožrala tak som bol spokojný, a na vaše odporúčanie som ju teda šiel vypustiť naspať,približne tam kde som ju zobral. ďakujem za ohlas na moj problem ;-)
Inak ešte jedna vec, v akvárku ktoré mám situované pri okne, sa mi začalo zanášať akousi slizkou pliagou, rastliny su obrastené nejakými čiernymi chĺpkami, prosim vas jedna sa o hnedu riasu,alebo o čo,a ako sa da zamedziť jej tvorbe? Kujeeeem:puff:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru