Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem uva, uvb ?

víře těžko bude regulovat tělesný procesy pro syntézu určitých látek
To právě jo, syntéza provitaminu D na vitamín D3 probíhá v kůži plazů, v momentě, kdy ta kůže dostává přebytek, je schopna se s tím sam vyrovnat přeměnou prov. D na biologicky neaktivní látky. Tím nemám na mysli nic ve vzathu ke vzdálenosti, kdy si zvíře skutečně reguluje nanejvýš těl. teplotu. Tou cestou z5 jsem myslel spíš chov při obyčejné žárovce a cpaní kapiček - tím se nechci do nikoho navážet ani kritizovat, dřív žádný UV zdorje nebyly a taky to šlo. Jen to není prostě má cesta. Sám vím, co dělá změna na kvalitní světlo s mými ještěry, jejich chování, zbarvení a vůbec celkovou pohodu. Mluvím ale skutrečně o heliofilních ještěrech. Správnému dávkování vit. a minerálů se samozřejmě nebráním.
existuje poměrně velká škála kvalitních výboje s výborným podáním barev
- no záleží na tom, jaké výbojky máš na mysli. Většina tzv. UV výbojek jsou dnes rtuťové (Utravitalux, Trex, Megaray, PowerSun, nový Solar glo a já nevím, co ještě) a ty rozhodně tak výborné podání barev nemají - mají ve spektru málo červené a příliš zelené barvy, záleží asi jak která, všechny vyzkoušený skutečně nemám. A tohle by měly právě vyřešit UV metalhalidy, který mají dostatek UV, teplotu barev, index podání barev téměř jako slunce (CRI), super intenzitu (lux).
Hodně lidí metalhalidy používá už dnes, jsou to hlavně HQI od osramu (doufám, že se nemýlím), ale ty nemají tak dobrý podíl UV (taky jak které, ale je to pak šíleně složitý to sestavit a zapojit), narozdíl právě od novejch Lucky Rep. a za pár týdnů i od MegaRay, do čehož dávám hodně nadějí. Zatím měli vždy to NEJ. ;-)

edit: pardon za překlepy, to je ten pátek ;-):beer:

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny