Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Želva nádherná - nemoc?

Ahoj,máme želvu asi 8 let.Nikdy jsme ji nedávali zazimovat,asi proto,že jsme se báli,aby přežila.Nyní jsme zjistili,že vůbec neotvírá oči.Víčka má stále zavřená/asi týden/.Potravu jí po "doteku.Poradíte,máme navštívit zvěrolékaře?
Změna předmětu, původně: Dotaz (halapremek)

Předmět Autor Datum
Nahoře je přišpendlené vlákno, které by sis mohla přečíst. 45314-dotaz Podle toho pak zkus jinak for…
halapremek 14.07.2008 19:20
halapremek
Sakrble Přemku, dvě flašky za sebou :-D
KHor 14.07.2008 19:24
KHor
Opět jeden z tradičních dotazů;-). Tento problém může být např. způsoben nedostatkem vitamínu A, vět…
krokodýl 14.07.2008 19:39
krokodýl
[b]Dobrý den, mam dotaz, který směřuje na zdraví želvy vůbec nevim co se stalo,dneska jdu nakrmit že… poslední
karolina T. 24.07.2009 12:04
karolina T.

Opět jeden z tradičních dotazů;-). Tento problém může být např. způsoben nedostatkem vitamínu A, většinou se objevuje při nevhodné monodietě, případně v kombinaci s nevhodným prostředím. Trochu s podivem je, že se to objevilo až po 8 letech chovu:!:. Zřejmě došlo k nějaké negativní změně v chovu. Může se samozřejmě jednat i o jiný problém (i když vzhledem k projevu současně na obou očích spíš ne), ale vzhledem k TRADIČNÍMU nepopsání podmínek chovu lze jen bezcílně polemizovat. Tudíž k jádru problému: Ano, navštivte veterináře (ale se zkušenostmi s plazy).

[b]Dobrý den, mam dotaz, který směřuje na zdraví želvy vůbec nevim co se stalo,dneska jdu nakrmit želvu hlava i nožičky zatáhlí a vůbec nereaguje....mam jí od mláděte cca 5 měsíců, včera ještě byla uplně normální vůbec nechci pomyslet na nejhorší ale to mě napadlo jako první.Také mě napadlo zazimování ale ted?
děkuju za odpověd

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru