Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ceny boa.....

Zdravím vespolek vážené osazenstvo.
Dlouho jsem tu nebyl ale teď nějak cítím potřebu s vámi podebatovat.
Docela mě zarazilo,kam se poslední dobou řítí ceny hroznýšů.
Dobrá zpráva pro nakupující a špatná pro chovatele.Asi málokdo to z nás dělá na kšeft,ale když už se mu něco narodí,každý by rád získal nějakou tu korunu nazpět..
Když si pomyslím že moji B.C.I. Nicaragua mě stáli jako roční pár bratru
10 000,.a když vidím kam klesají ceny imperátorů...
Honduras 1200,Kostariky 2000,...atd......
A to mám i takový neblahý pocit,že trh je docela nasycen a odchovy se
vůbec prodávají obtížně i když ceny jsou nízké..
Vyjímku tvoří asi nějaké barevné mutace typu red salmon pastel k tomu reverse strip...atd...(berte to jako příklad) a nebo B.C.C.ať už Surinam/Guyana,či imperátoři Tarahumara či Veracrus.
Tak nevím zda je to dobře..Jak pro koho..
A ceny albínů už také padají pod 10 000 i níž...

Předmět Autor Datum
Přirozený vývoj trhu. Jestli je to dobře? Každý si v tom musí svoje pozitiva, negativa najít sám. As…
halapremek 19.07.2008 10:55
halapremek
Hroznýši jsou poslední dobou hrozná móda. Před několika lety nikoho hroznýši s určenou lokalitou nez…
drobek 19.07.2008 12:15
drobek
Dovolím si dodat: myslím si, že je to i celou situací v ČR. Ač nám média masírují mozky tím, jak běž… poslední
Sonora 20.07.2008 08:21
Sonora

Přirozený vývoj trhu. Jestli je to dobře? Každý si v tom musí svoje pozitiva, negativa najít sám. Asi to uvidí jinak ten, kdo po takovém zvířeti touží a jinak ten, kdo je množí. :-) Je přirozené, že jakmile se trh nasytí, tak logicky nezůstane cena stejná, jako když byl nedostatek. :puff:

Hroznýši jsou poslední dobou hrozná móda. Před několika lety nikoho hroznýši s určenou lokalitou nezajímali a dnes mi příde že nikoho nezajímají mix boa. Jako další podstatná věc je že já měl letos například od 2 samic Chiapas 42 mláďat. To znamená že když je rozmnoží 5-6 lidí tak v naši republice je trh nasycen. Co se týče zvířat jako např. gekoni kteří maj 1-2 mláďata ročně se jentak nepřemnoží. To samé platí o krajtách mě se hrozně líbí PMB green a albinogreen. Teď stojej nějakejch 5-7 tisíc, ale o PMB je známo že v 1,5 letech je překrmovaná samice schopna vyklást 40 vajec takže max do 4 let budou za 2,5-3 tisíce jako stáli albíni a pak padnou na 1500,-. Je to bohužel vývoj trhu. Co je v módě to se chová a u toho padá cena. Je spousta nesrovnatelně vzácnějších hadů než různé lokality boa a mnohem hůře se množí, ale protože jsou neatraktivní koušou, smrdí a pod. Tak budou stát pokud je někdo rozmnoží kolem 5-8set kč. Ještě k tomu kšeftu myslim že v první řadě by měl být člověk chovatel a pak teprve obchodník, bohužel neni málo lidí kteří si myslí že až rozmnožej hroznýše za 3tisíce budou mít 30 mláďat a budou za vodou. Taky to po tom podle toho tak vypadá. Na druhou stranu já platim pouze za elektroměr u hadů 5000,- měsíčně elektřinu. Platil sem 3, ale přišel doplatek 25tisíc a už platim 5, takže samozřejmě nějakou návratnost předpokládám, ale v první řadě se považuju za chovatele.

Dovolím si dodat: myslím si, že je to i celou situací v ČR. Ač nám média masírují mozky tím, jak běžná, průměrná rodina bere 40tis., nebo já nevím kolik (každou chvíli je to číslo vyšší) korun čistého, není to podle mých zkušeností pravda a lidé začínají prostě šetřit každou korunu a na všem, kde to jde. Já jsem do hadů dal několikrát větší částku, než jsem kdy dostal za narozená mláďata a nevím, co to ve mně je, ale prostě stále přikupuji další a další, ikdyž vím, že náklady (el. energie, voda, krmení ...) budou opět vyšší a vyšší. Ale stačí mi pohled na ně, na to jak se mají dobře, že jim nic nechybí a hned mám lepší náladu. Nevím, asi nejsem normální ...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru