Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Malé terárium - důvod nechutenství?

Zdravím. Mám maličkou agamu vousatou, měří asi 11 až 12 cm i s ocasem. Žere poměrně málo, jen jeden až dva kusy hmyzu denně. Mám ji zatím v terárku 30x20x20 cm. Jinak dávám roboran h nebo reptivite a calcium 2:0. Nad terárkem mám dvě žárovky - jednu výhřevnou a druhou UVA+UVB, takže teplotu má dobrou, dvakrát denně rosím teplou vodou. Mám koupené terárium 80x50x50 cm, ale to se mi pro ni zdá být zatím velké. Může být malé terárium důvodem proč by méně žrala? Nebo snad horní otvírání způsobuje stres? Předem děkuji za odpovědi.

Předmět Autor Datum
my jsme meli 11cm agamky hned jak vylezly z vajicka = nejspis to bude fakt hodne mladoucke. Vseobecn…
lucifer 20.07.2008 15:22
lucifer
Hlavně v tak malým terárku nebude žádný teplotní gradient. Každý zvíře čas od času vyhledává i chlad…
knoxville 20.07.2008 19:52
knoxville
Děkuji za odpovědi a musím konstatovat, že malé terárko opravdu může být důvodem nechutenství. Tak t… poslední
Jana B. 26.07.2008 20:47
Jana B.

my jsme meli 11cm agamky hned jak vylezly z vajicka = nejspis to bude fakt hodne mladoucke. Vseobecne nedoporucuji takhle malinke kupovat. Pokud uz, tak holt vypiplat - ty prvni dny se musi rozkrmit - dohlizet aby pravidelne zrali a pokud ne tak vnutit. Pokud ale sama chytne/sezere denne aspon 2 kousky neceho tak to bude myslim OK. Kidne ji ale dej do toho vetsiho terarka, uprimne si neumim tak malinke predstavit s UV i zarovkou aby se neprehrivalo.

Děkuji za odpovědi a musím konstatovat, že malé terárko opravdu může být důvodem nechutenství. Tak tu malou agamku jsem nakonec přestěhovala dočasně do terárka, které má 40x30x50 (dxšxv) a až povyroste, tak ji dám do 80x50x50cm. Hned druhý den bylo vidět jak pookřála a začala víc žrát - teď si dá klidně 4 až 5 kousků hmyzu a taky už pořád nespí.
Píšu to hlavně jsko ponaučení pro další chovatele, kteří pročítáním hledají nějakou radu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru