Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Inkubátor

já mám doma oba typy Lucky reptile - I a II. Zatímco I buď pouze ohřívá nebo chladí, II už umí oboje v jednom programu. Oba dva typy jsou ale spíš hobby záležitost, vzhledem k prostoru. Jakmile máš víc vajec, není to kam dát. Typ II má navíc docela velké výkyvy teplot v závislosti na okolní teplotě. Když jsme měli v baráku 18 stupňů, při nastavených 26 lítala teplota někde mezi 24 a 27,5, což je dost, vzhledem k tomu, že je to nepravidelný.
Já ho používám hlavně přes léto kdy je všude vedro k udržení nízkých teplot u rhacodactylů a tady se mi osvědčil - v létě taky není takový rozdíl mezi požadovanou teplotou uvnitř a teplotou okolí.
Celkově si myslím, že přesnější je typ I (drží teplotu stabilně s rozdílem max 1 stupně a to spíš výjímečně), ale ten je zase malý. Každopádně pokud máš zvířata citlivá na přesnou inkubační teplotu, je Herp Nursery II k ničemu.
Inkubátory do kterých se vyplatí zainvestovat jsou od firmy Grumbach, ale je to dražší záležitost - v Norimberku jsem je viděl přímo od výrobce za cca 1 500 Euro. Do ČR je dováží www.animacz.cz

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny