Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Inkubátor

Dobrý den rád bych si postavil inkubátor něaký který něco vydrží. Asi tak aby se tam vešlo 100 želvých vajec od testud. Vkládejte sem fotky rady.:-)

Předmět Autor Datum
není snažší si ho koupit? Např. www.exotera.wz.cz
Xeniela 24.07.2008 18:20
Xeniela
Tyhle inkubátory jsou pěkně špátné. Konzultoval jsem to s ostatníma chovatrli.
tortoise 24.07.2008 18:54
tortoise
Hlavně by jich to na 100 vajec chtělo 5. Na inkubátor je skvělá věc nefunkční lednice jsou perfektně…
drobek 24.07.2008 19:06
drobek
když už to tu je ,chci s ezeptat jesli máte někdo zkušenost s Inkubator LUCKY REPTILE Herp nursery I…
TeRRoRist 25.07.2008 07:28
TeRRoRist
Vyskousej mrknout na terraristik.com, do vyhledavace zadej inkubator a najde ti to jeden inzerat i s…
mat-fyz 25.07.2008 07:38
mat-fyz
ja jsem ho viděl jhak vypada,spíše mi jde o to jesli je teda dobrý..protože o pár řádku nadmenou píš…
TeRRoR-ist 25.07.2008 07:55
TeRRoR-ist
Podivej, muj nazor je taky, ze nejsou zle inkubatory - myslim ale jenom na ty, co si udelas doma. Za…
mat-fyz 25.07.2008 08:15
mat-fyz
já mám doma oba typy Lucky reptile - I a II. Zatímco I buď pouze ohřívá nebo chladí, II už umí oboje…
Arutha 25.07.2008 11:13
Arutha
mno jednalo by s eo inkubaci vajec od ruznych druhu elaphe a gekonciku nočních..
TeRRoRist 25.07.2008 11:30
TeRRoRist
Prosím velkochovatelé prosím poraďte????
tortoise 26.07.2008 15:51
tortoise
Co třeba hledat inspiraci tady?
Georgij Gadjukin 26.07.2008 20:45
Georgij Gadjukin
Mám doma lucky reptile II dostal jsem jej od přítelkyně k narozeninám. Je to celkem výborná věc, hla…
gekko 27.07.2008 20:30
gekko
díky Gekko:-)
TeRRoR-ist 28.07.2008 05:22
TeRRoR-ist
Mě se jako nejvýhodnější zdají inkubátory udělané ze starých lednic. Do klasické 120 (doufám, že si…
KHor 28.07.2008 06:50
KHor
Děkuji všem za rady.:-D
tortoise 29.07.2008 17:03
tortoise
Dobrý den mohl byste sem vložit fotku inkubatoru a něaký popis. poslední
tortoise 13.11.2008 20:54
tortoise

Hlavně by jich to na 100 vajec chtělo 5. Na inkubátor je skvělá věc nefunkční lednice jsou perfektně izolované. Do vnitř stačí dát topné těleso(a) (např. topné kameny, fólie apod.) to vše zapojit přes termostat (pro jistotu do série 2 pro případ že by jeden odešel) a máš super inkubátor. Je dobré to jistit ještě nějakým přesným teploměrem některé termostaty nastavíš na 29 a ve skutečnosti udržují 28.

Vyskousej mrknout na terraristik.com, do vyhledavace zadej inkubator a najde ti to jeden inzerat i s fotkami. Tak tenhle inkubator sem "okukal" a udelal si stejnej a funguje na 100%. Ma trosku divnej tvar a pod., ale vsechno ma sve opodstatneni. Sve fotky bohuzel nemam, ale kdyz chces. Popisu to alespon, jak funguje.

Podivej, muj nazor je taky, ze nejsou zle inkubatory - myslim ale jenom na ty, co si udelas doma. Zalezi na mnoha okolnostech: typ vyhrivani, stabilita udrzeni teploty a taky vlhkosti, kvalita termostatu atd. Dle mych skusenosti se tohle da vychytat jenom na inkubatorech, ktere si udelas sam, protoze maz moznost vybrat ohrivani, tedy zdroj tepla, jeho umistneni, vlhkost. Dokazes vsechno vychytat, omezit "straty" atd. Tot muj nazor, ktery uplatnuju v praxi a zatim je vse O.K.

já mám doma oba typy Lucky reptile - I a II. Zatímco I buď pouze ohřívá nebo chladí, II už umí oboje v jednom programu. Oba dva typy jsou ale spíš hobby záležitost, vzhledem k prostoru. Jakmile máš víc vajec, není to kam dát. Typ II má navíc docela velké výkyvy teplot v závislosti na okolní teplotě. Když jsme měli v baráku 18 stupňů, při nastavených 26 lítala teplota někde mezi 24 a 27,5, což je dost, vzhledem k tomu, že je to nepravidelný.
Já ho používám hlavně přes léto kdy je všude vedro k udržení nízkých teplot u rhacodactylů a tady se mi osvědčil - v létě taky není takový rozdíl mezi požadovanou teplotou uvnitř a teplotou okolí.
Celkově si myslím, že přesnější je typ I (drží teplotu stabilně s rozdílem max 1 stupně a to spíš výjímečně), ale ten je zase malý. Každopádně pokud máš zvířata citlivá na přesnou inkubační teplotu, je Herp Nursery II k ničemu.
Inkubátory do kterých se vyplatí zainvestovat jsou od firmy Grumbach, ale je to dražší záležitost - v Norimberku jsem je viděl přímo od výrobce za cca 1 500 Euro. Do ČR je dováží www.animacz.cz

Mám doma lucky reptile II dostal jsem jej od přítelkyně k narozeninám. Je to celkem výborná věc, hlavně kvůli ochlazování v létě. Jediná nevýhoda je ten prostor. Pro běžné druhy ovšem vyhovuje. Kolísání teploty v rámci 2°C které jem zaznamenal jako maximální není až tak hrozné pokud uvážíme, že teplota takto nekolísá po celý den. Zatím jsem v něm odinkuboval Rhacodactyluce, Underwoodisaury, Proedura a Eublepharise. Nezaznamenal jsem jediné uhynutí mláděte ve vejci způsobené inkubací.

Nemyslím si že by to byla špatná invetice pro člověka který nehledá profi inkubátor. Jako mínus opravdu dávám jen malý prostor, bylo by dobré kdyby tam byli dvě police.

Jo a veliké plus je paměť nastavené teploty v důsledku výpadku el proudu, to jsem již 2x mohl vyzkoušet a opravdu můžu říc, že to v mé nepřítomnosti pomohlo.

Mě se jako nejvýhodnější zdají inkubátory udělané ze starých lednic. Do klasické 120 (doufám, že si to velikostní označení pamatuji správně) lednice, se v pohodě vejde 700-800 vajec. Vejce líhnu bez substrátu pouze na nopkové folii, takže na každé patro se vejde tak 80-100 kusů. V dolní části lednice (prostor pro zeleninu) je po celé ploše nádoba s vodou cca 10l, (tepelná setrvačnost) vyhřívaná topnými kabely, na stropě je také umístěn t. kabel s nižší watáží. Pohyb vzduchu je zajištěn třemi "strategicky" umístěnými PC větráčky. Jediné co mě nevyhovuje je to, že otevřít dveře "přicuclé" magnetickým obložením se neobejde bez zachvění celé líhně. V tomto ohledu bych upřednostnil raději šoupačky. Lednice vydrží v provozuschopném stavu cca 10let. Dávám přednost dělaným inkubátorům, před hobby inkubátory, ne kvůli ceně ta je i vyšší, ale proto, že si udělám to, co potřebuji a nejsem odkázán na výrobce. Například vzhledem k většímu počtu vajec je vhodné mít termostaty dva atd. Mimo jiné nepoužívám termostaty kontaktní, kvůli překmitům teplot, ale spojité, které dohřívají postupně. S výše diskutovanými líhněmi zkušenost nemám, ale pokud si někdo dělá starost s rozkmitem teplot o dva stupně tak nemusí, u Testud se tato skutečnost jeví spíš jako výhoda než hendikep. Dalo opravdu dost práce abych v líhních podobné rozdíly cíleně zajistil. Denní polední teplota 36°C noční 27-28°C s průměrem 31°C. Pozor na vysoké teploty, pouze tak jedna až dvě hodiny denně.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru