Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kousání háďátek-jak reagovat?

Dobrý večer,zdravím vás všechny.Měl bych prosbu a žádám o info jak reagovat,když kousne nebo se chystá kousnout had. Abych byl naprosto věcný a přesný,jde o toto: Mám doma dvě "miminka" krajty kobercové. Jsou úžasný, ale jedno je setsakra kousavé. Nejde o to, že by to nějak bolelo. To fakt ne, ale musel jsem s nima dnes manipulovat a ať jsem se snažil sebevíc, prostě při každém tom výpadu reflexivně ucuknu. Otázka zní-nemůžu tomu hadíkovi nějak ublížit cuknuli rukou v momentě kdy se do mě zahryzne? Nemůžu mu poranit čelist? Omlouvám se jestli je to hloupá otázka, přesto prosím o nějakou reakci. Děkuji Karel.

Předmět Autor Datum
no ked had zahrizne vobec nesmies myknut rukou:!:mlademu mozes vylomit zubi a had skonci 3 metre za…
Piarista 28.07.2008 22:33
Piarista
Pokud necukneš tak, že bys hada katapultoval přes půl místnosti, tak by to nijak špatné pro něj být…
Dann 28.07.2008 23:04
Dann
Dík za odpovědi. Tak je to v cajku- necukám rukou tak abych hadem házel přes pokoj. Časem do toho ji…
Karel 2008 29.07.2008 06:48
Karel 2008
jenom do dospelosti:?::-D
Piarista 29.07.2008 11:20
Piarista
u spilot jako u maldat je kousani většinou normalní takže bych se nebal do roka by se měli sklidnit…
snake323 29.07.2008 11:25
snake323
No rukavici klidně zkusím, ale prckům jsou zhruba tři týdny a ta manipulace kterou jsem zmiňoval byl…
Karel 2008 29.07.2008 16:08
Karel 2008
po krmení je nejlepší je vit na haček ja to radši dělam i s hadama který mě nikdy nekously ale po kr…
snake323 30.07.2008 10:59
snake323
To vím, chodím na poradnu asi rok, čtu tady vše co se probírá. Věděl jsem, že hady budu zase chtít a…
Karel 2008 30.07.2008 13:22
Karel 2008
Já nevím co máš za hady ale myslím že máš dvě kobercovky. Myslím si že by klidně sluply už skákavku…
Spury 30.07.2008 14:41
Spury
Beru na vědomí, v pondělí to prubnu a dám vědět. Mám taky pocit,že by to nemusel být problém. Ty hol…
Karel 2008 30.07.2008 16:20
Karel 2008
Aha tak zkus opravdu malou mysku a uvidis co se bude dit to bude boj.To se mi na hadech libi nejvice…
Spury 30.07.2008 19:44
Spury
Tak jsem to zkusil(jsem přihlášenej pod původním jménem,kdysi jsem používal,ale zapoměl jsem heslo..…
TEKA 04.08.2008 16:47
TEKA
Nevim teda jak jsou na tom kobercovky,ale třeba u hroznu (alespoň u těch mych) mužu řict,že samci js…
Dejvhroznýšek 04.08.2008 18:21
Dejvhroznýšek
jj tak aspon tak ¨ja mam pohodaře oba žerou jak prokoplý a samice když sem ji přivez tak obmitala pa… poslední
snake323 05.08.2008 12:54
snake323

no ked had zahrizne vobec nesmies myknut rukou:!:mlademu mozes vylomit zubi a had skonci 3 metre za tebou:-Dtak mna ked uz pohrize nejaky had sa zlaknem ale ruku necham v terku,,,a hada chytam tak ze si umyjem ruky MYDLOM a potom idem z boku aby ma videl a chitim,,,uz su zviknute na pach MYDLA:)

Pokud necukneš tak, že bys hada katapultoval přes půl místnosti, tak by to nijak špatné pro něj být nemělo. Navíc hadí čelist a zuby jdou stavěny na větší "rodeo" než reflexivní cuknutí ruky. Horší to bude, tedy jestli budeš mít hadíka stále, až bude kobercovka dospělá a pořád kousavá.

Dík za odpovědi. Tak je to v cajku- necukám rukou tak abych hadem házel přes pokoj. Časem do toho jistě přijdu, právě na ně koukám a jsou fakt k sežrání. Když jsem si je dovezl tak to bylo horší, myslím, že se uklidní. Teda doufám, páč je samozřejmě budu mít stále,do dospělosti. K.

u spilot jako u maldat je kousani většinou normalní takže bych se nebal do roka by se měli sklidnit a preštat kousat a když je budeš vyndavat třeba s rukavicema tak si zviknou i na manipulacu a bude to dřive.Moje samice taky kousala když sem si ji přivezl domu to ji byl asi 1 měsic a ted je jako beranek a je ji asi 13 měsicu.Když si vezmeš rukavici had z tebe neuciti teplo a nebude chtit kousnout a tim se ani nebude sresovat a zaroven si zvykne na manipulaci vyskoušej to a uvidiš

No rukavici klidně zkusím, ale prckům jsou zhruba tři týdny a ta manipulace kterou jsem zmiňoval bylo krmení. Chtěl jsem mít cit. Nechci se tady vůbec kasat, jsem fakt na začátku a tak jsem rád za každou radu. Míval jsem hroznu a to byl takovej kliďas, že jsem vlastě byl poprvé "pokousán" až teď. Ale bude to OK, proto jsem volil kobercovky, že jsou to kliďasové.Alespoň v drtivé většině. A věřím, že jí to přejde. Jinak ale dík, Karel.

To vím, chodím na poradnu asi rok, čtu tady vše co se probírá. Věděl jsem, že hady budu zase chtít a tak se snažím něco pochytit. To krmení byla moje premiéra, ale hadíci mi dost pomohli. Nejprve jsem nechal holátka přes noc u nich a doufal jsem, že ráno budou pryč, ale nic. Tak jsem ráno udělal to, že jsem to holátko strčil háděti jenom do tlamičky a položil ho v klidu na stůl. Zatím jsem ho fakt nijak "nešiškoval" a dopadlo to skvěle. Had to zhodnotil:?::i: a v pohodičce slupnul. Jeden jak druhej. Tak jsem strašně rád. Myslím, že s krmením problém nebude. A osobně nemám hada za štěně nebo kotě a tak ta manipulace bude minimální. Chci je mít v klidu.

Já nevím co máš za hady ale myslím že máš dvě kobercovky. Myslím si že by klidně sluply už skákavku určitě to bude lepší něž holátko.Já jsem měl hroznýše duhového od 1 měsíce a dával jsem mu taky hned skákavky.Určitě je pro ně lepší něco co trochu běhá než co jen leží nehybně tot muj nazor

Tak jsem to zkusil(jsem přihlášenej pod původním jménem,kdysi jsem používal,ale zapoměl jsem heslo....:-[)
Samec to vzal fakt od podlahy, to byl mazec. Ale samice nic. Spíš jsem jí živou kořistí trochu nas...."lítala" za tim mrnětem jak pominutá,ale spíš ze zvědavosti nebo reflexivně. Pak začala,ale fakt jančit. Raději jsem to utnul. Už je v klidu a dám jí přes noc mrtvou kořist do terárka. Ráno uvidim,teď jsem fakt nechápal co vyvádí. Koukám teda jak jsou každej jinej. "Kluk" pohodář a s chutí k jídlu, "holka" kousavá a nechce žrát. Teda zatím. Věřím,že to bude časem dobrý. Jo a zkusil jsem ty rukavice. Potvrzuji,že to funguje-necítí teplo-nekouše.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru