Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kam míří naše teraristika?

Začínám mít pocit, že se naše teraristika řítí kamsi do.....
Inzeráty na prodej čerstvě narozených hadů, slušnost chovatelů i kupujících je už asi jen vyjímka. Dohoda po telefonu, či podáním ruky neexistuje.
Za poslední rok jsem se setkal s několika podrazy.
V pondělí jsem prodal samici Boa constrictor imperator honduras,tři roky za 2000 Kč.
Pán ji chtěl na "chov". že si k ní dokoupí samce....
Dnes je na www.bazos.cz na prodej za 3500 a její věk je 3,5 roku.
Nejde mi o jeho výdělek, čert ho vem, každý vydělává jak umí a na co má žaludek, ale bylo to
krásné a bezproblémové zvíře a chtěl jsem ať jde do dobrých podmínek.
Z prostorových důvodů jsem se musel rozhodnout, která zvířata si nechám a honduras byli na prodej.
Už se nedivím, jak psal Drobek v jednom z příspěvků, že za hranicemi od nás koupí jen Boa mix, jak věřit, že je to zvíře, které chci. Bez DNA v tomto prostředí asi ne a DNA si málokdo může dovolit zaplatit.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nemam tucha jaka je situace u hadu, a uprimne - i u plazu sleduji jen ty "moje" = agamy vousate, a t…
lucifer 01.08.2008 15:29
lucifer
Souhlasím s Vámi, hlavně s Luciferem. U agam je to hrůza a děs. Skoro každej s prominutím blbec je r…
tris 03.08.2008 09:42
tris
Mě už snad ani nic nepřekvapí. Neni to tak dlouho co jsem koupil "perfektně" žeroucí B.c.i COSTARICA…
drobek 03.08.2008 11:57
drobek
Nechci se nikoho zastávat, ale mně se běžně stává, že prodám háďata, která mi žerou vážně perfektně,… poslední
Chovatel 07.03.2009 11:21
Chovatel

Nemam tucha jaka je situace u hadu, a uprimne - i u plazu sleduji jen ty "moje" = agamy vousate, a tam je situace...no.... jak to rict a nebyt hrubej... Prodej na pohled snad ani ne tydennich madatek (ktere u nezkuseneho novacka nejspis umrou, pokud vubec preziji dopravu) - bezny pohled na snad kazde burze. Jeste veselejsi je oznacovani absolutne cehokoliv jako sandfire, byt to nema s tim ABSOLUTNE nic spolecneho. Hlavne ze za tohle totalne zprofanovane a nyni uz vylozene nesmyslne oznaceni muzeme nasadit vyssi cenu. Posledni priklad viz http://www.terarijnizvirata.websnadno.cz/Nabidka.ht ml. Tady beru ze aspon cena je odpovidajici, a ne jak na posledni Zive exotice drobecci velci jako muj malicek, bez jakehokoliv co by jen naznaku JAKEKOLIV barvy - na krabicce "Sandfire", cena 1000kc. Z ceskych chovu koupit realne neco co by slo oznacit jako skutecnou barevnou formu aniz by chovatel kecal - temer nemozne. ( o par vyjimkach vim, ale 95% nabizeneho - skoda muvit) . Jasne ze i zvire ktere nebude vybarvene jako papousek udela radost - nic proti, ale to vyse uvedene je u mne prave ta ukazka neserioznosti a upadku, asi stejne jako u tech vasich hadic. Nejspis je to zpusobeno presycenim trhu, odchov neni zase az tak slozity, tak aby ten ktery "takychovatel" nejak lidem vnutil prave ty svoje, budou se vymyslet finty jak lidi oblbnout. (a idealne vse prodat řádově v pár dnech od vylihnuti aby se o to nemusel moc starat a piplat se s tim)

Souhlasím s Vámi, hlavně s Luciferem. U agam je to hrůza a děs. Skoro každej s prominutím blbec je rozmnoží, ale nemá pro ně většinou podmínky, aby je nechal odrůst nedej bože vyrůst a hned šup je prodat a co s toho vyroste, teda pokud vůbec - nikdo neví. Bohužel podobná situace je i u chameleonů např. Pardalis a u chamíků je to ještě větší problém se o takového prcka postarat, zvlášť pro začátečníka je to skoro nemožné.

Mě už snad ani nic nepřekvapí. Neni to tak dlouho co jsem koupil "perfektně" žeroucí B.c.i COSTARICA nakonec jsem zjistil že nikdy nežrali. Sice nechápu proč mi ten dotyčný kecal že žerou, protože se jednalo o nádherná zvířata na první pohled v dobré kondici a kdyby mi řekl že jsou 2dny po 1. svleku a nikdy nežrali koupil bych je stejně. Za další jsem prodal před cca 6 měsíci 2,1 taeniura rydleyi měli 1x vejce. Z toho byli 3 mláďata a 5 brambor. Byla to jejich 1. snůška měl sem je od mláďat. Po 3týdnech se objevili v inzerci jako 1,2 nepříbuzné po 2 odchovech 9 a 11 mláďat. Co k tomu říct. Lidi co mi volají každoročně abych jim podržel na 100% zvířata že si do 14dnů přijedou ani nepočítám. Za poslední dobu, když někdo řekl podrž mi mláďata nějakou dobu vezmu je na 100% a klaplo to byl Krokodýl. Nebo mi nedávno řekl chlap že by chtěl Veracruze, ale kdyby měli alespoň 15mláďat a víc kolem 8 je to prej houby kšeft. Miluju lidi co řešej u 14dní starých mláďat kolik budou mít kusů ve vrhu. Podle mě by člověk měl být na 1. místě chovatel a pak až teprve obchodník z odchovy. Vždy když je to naopak neni něco v pořádku.

Nechci se nikoho zastávat, ale mně se běžně stává, že prodám háďata, která mi žerou vážně perfektně, člověk si je odveze a za 14 dnů mi volá a píše, že háďata nežerou a že by je chtěl vyměnit. Když trochu pátrám, tak zjistím, že háďata jsou u dotyčného buď v nevyhovujících podmínkách, nebo je krmí zcela jinak, než jsou naučena ode mě.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru