Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem podestýlka

Tak jsem se chtěla podělit o zkušenost s podestýlkou pod želvy. Máme želvu zelenavou ( 6 let) a vroubenou ( 3 roky). Celou dobu jsem měla v terárku jako podestýlku bílé kamínky. Nedávno jsem se ale tady dočetla, že kamínky nejsou vhodné a tak jsem nakoupila písek a nějakou hlínu, která byla balená a byla na pytlíku želva. Vše jsem smíchala, dala do terárka, ještě jsem koupila mech, aby držel vlhko :-/. Mám v tom želvy třetí den a jsem na mrtvici. Hlína je všude, želvy jako čuňata a salát, tráva jiné pochoutky jsou obalené a holky je ani nejí, protože je v tom bordelu nevidí. O mechu ani nemluvím.Každé ráno je koupu, nyní je koupu i večer. :-D Nejspíš tuto podestýlku vyházím a koupím štěpky, nebo zase kamínky.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Myslím, že v tomto případě bude nutné ze všeho nejdřív vyřešit dilema mezi krásným bílým kamínkem a…
KHor 03.08.2008 08:16
KHor
Nevím, jak je myšlena ta krmná dávka. Ovoce a zeleninu mám v mělké misce na kameni a ještě dávám do…
fundog 03.08.2008 11:54
fundog
Predpokladam, ze to bylo mysleno tak, ze byste si meli ujasnit, cim zelvu krmite. Salat totiz do spr… poslední
Oslinka 03.08.2008 15:11
Oslinka

Myslím, že v tomto případě bude nutné ze všeho nejdřív vyřešit dilema mezi krásným bílým kamínkem a základní potřebou zvířete. Já osobně raději krásnou želvu než sebebělejší kamínek. :)). Kamínky mám také rád, ale bez želv.
Navíc bych doporučil udělat si jasno ve složení krmné dávky. Pokud se salát dostane pod substrát tak, že ho želvy nevidí, je asi tak na tom nejsprávnějším místě v terku. :))

Predpokladam, ze to bylo mysleno tak, ze byste si meli ujasnit, cim zelvu krmite. Salat totiz do spravne stravy nepatri (vtip byl v tom, ze je dobre, ze skoncil usmudlanej a zelvy ho nevidely ;-)) a ovoce no tak akorat na prilepseni. Krmit zelvu salatem to je jako, kdyz se clovek cpe treba hamburgerem ;-) ziviny zadny.
Tady je par analyz: salaty, pampeliska, ..
lettuce.htm
http://russiantortoise.org/nutritional_analysis_of_ kale.htm
Asi zacnu pojidat pampeliskove salaty, kdyz vidim, jak je to zdravy :-D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru