Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kompletní seznam všech druhů hadů včetně fotografií

Už dlouho přemýšlím nad tím vytvořit si soukromou elektronickou databázi všech popsaných druhů hadů včetně fotografií.Chtěl jsem se zeptat, jestli je tady na poradně někdo, kdo by se o něco podobného taky rád pokusil a případně si trochu pomoct.Vím, že se jedná o ca 2600 druhů a u některých druhů bude hodně těžké sehnat fotografii,ale kdyby se tu našel někdo kdo by měl o něco podobného taky zájem, tak bych se rád dohodnul na nějakém systému a rozdělení práce a pak si výsledek navzájem poslat, což by usnadnilo práci.Jednalo by se o soukromou databázi a využití fotografií dostupných na internetu a případně vyhledat chovatele druhů, u kterých bude problém kvalitní fotografie na internetu najít a požádat o vlastní. Je to běh na dlouhou trať ,ale za pokus to stojí.:-)Uvítal bych později i někoho, kdo se orientuje dobře v současné taxonomii pro korekci latinských názvů u jednotlivých druhů a vůbec zařazení.

Předmět Autor Datum
Něco podobného se už pár let snaží vytvořit třeba Láďa Glos - www.snakesgallery.net Opravdu to není…
RITCHI 09.08.2008 13:34
RITCHI
Díky za odkaz, vím,že je to neuvěřitelná práce,ale vzhledem k tomu,že by to byla databáze soukromá,t…
lukasek 09.08.2008 13:51
lukasek
K čemu bude taková databáze, když jí budeš mít jen pro sebe? Budeš se kochat? Pak je to opravdu zbyt…
RITCHI 09.08.2008 13:59
RITCHI
Ritchi, není to poprvé co úplně zbytečně rozebíráš na mém vlákně věci, které jsou úplně mimo.:-( Moj…
lukasek 09.08.2008 15:17
lukasek
Nevím proč se hned tak čertíš, vůbec nic proti Tobě nemám. Nic zcestného ani mimo téma jsem přece ne… poslední
RITCHI 09.08.2008 18:21
RITCHI

Díky za odkaz, vím,že je to neuvěřitelná práce,ale vzhledem k tomu,že by to byla databáze soukromá,tudíž by nebyla prezentována na internetu odpadlo by žádání majitelů fotografií o souhlas někde jejich fotky veřejně ukázat. To dává prostor stáhnout fotografie v podstatě z jakéhokoliv zdroje na internetu a tím pádem ušetření hodně práce a času. Na žádosti by došlo až v případě,že na internetu fotku některého druhu nenajdu a shodou okolností bych získal kontakt na někoho, kdo by měl možnost daný druh někde vyfotit.Pevně věřím,že větší část na internetu už bude v dnešní době dostupná, jde o to dát do kupy a vyhledat.

Ritchi, není to poprvé co úplně zbytečně rozebíráš na mém vlákně věci, které jsou úplně mimo.:-( Moje otázka zněla jasně, jestli je tady někdo s podobným záměrem a případně by chtěl pomoct, však jsi původní titulek četl.Otázky typu na co mi to bude a co s ní budu dělat jsou úplně zcestné a koneckonců ti potom vlastně nic není ;-). Někdo si píše sportovní statistiky několik let, někdo si dělá databáze rostlin, já si prostě chci udělat databázi hadů, tečka. Pro každého je zbytečná práce něco jiného, mě tohle baví a chci si to prostě udělat, pokud to bude jen trošku možné.Takže tě tímto prosím aby jsi reagoval pouze k věci.Kdybych se ptal, jaký je váš názor na vytvoření takové databáze,tak by se dal tvůj komentář hodnotit jako k tématu možná...Jinak pokud najdu někoho,kdo má něco podobného taky v plánu a podílel by se na této amatérské databázi, tak by se nás s radostí určitě kochalo víc;-).

Nevím proč se hned tak čertíš, vůbec nic proti Tobě nemám. Nic zcestného ani mimo téma jsem přece neřekl, a myslím, že Tě ani nijak neurazil. Jenom jsem slušně vyjádřil svůj názor a dokonce poslal odkaz na podobnou snahu Ládi Glose, abys věděl že zdaleka nejsi první koho tohle napadlo. Takže nechápu proč mě napadáš, že rozebírám věci které jsou mimo... Pokud máš chuť databázi hadů vytvořit, nic Ti přece nebrání a ani Tě od toho nikdo nezrazuje. Jestli si na to troufáš, tak s chutí do toho, podobným snahám jen tleskám. Ovšem, že je věčná škoda nechat si takový projekt jen pro sebe, bez snahy ho zveřejnit, na tom musím trvat.
Taky tečka.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru