Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Hezká mláďata Eublepharis macularius

Kdybych se na své gekončíky zlobil nebudu je publikovat a nebudu je chovat. Samozřejmě jsem toto vlákno založil právě pro to, že mám radost když se narodí mládě, které je hezčí než ostatní, ale nechtěl jsem aby se tu dikutovalo ohledně barevných forem. Nejsem zastáncem uznávání barevných forem a jak jsem se sám mohl přesvědčit tak se tímto šlechtěním velmi ničí genetický základ, zvířata ztrácí na kvalitě reprodukce i života a zdraví. (Viz forma enigma). Chtěl jsem toto téma jen pro to, že spousta lidí chová normálně zbarvené gekončíky, kteří mají 2-3 mláďata do roka odlišné.

Samozřejmě v dnešní době mluvit o čistě přírodním gekončíkovi je nesmysl ale kdo za to zase může co???

To že o prachy nejde bych zas tak netvrdil v posledních letech se chov přeorientovává spíše více na zisk než na chov. Ato si nedám vymluvit. Proč by totiž lidé "Chovatelé" prodávali chamíky, agamy, gekony, úžovky, korálovky.... staré jen několik dní. Protože je držet doma měsíc stojí peníze čas i prostor. Ale pokud chceme něco chovat a odchovávat a následně prodat kvalitní potomky aby další teraristé měli jen a jen radost nemůžeme to přece takto dělat. Pokud si začátečník koupí týden starého chamíka sice za nízkou cenu nebude zřejmě rád když mu do týdne uhyne. Samozřejmě je chba ta, že si vůbec takové zvíře koupil ale kdyby mu jej nikdo neprodal nestane se tak.

Rozhodně ale netvrdím že se tak chovají všichni, samozřejmě se tále najdou kvalitní a slušní chcchovatelé a můžeme být jen rádi.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny