Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
[http://img225.imageshack.us/img225/8131/p8108021dp7 .jpg]
gekko 10.08.2008 20:29
gekko
Možná ještě abych předešel spekulacím, zřejmě zde někdo podotkne že se jedná o formu Jungle. Já ovše…
gekko 10.08.2008 20:31
gekko
Já ovšem Jungle formu neuznávám, jelikož se mi tato mláďata líhnou od klasických rodičů Jestli abe…
JaBula 11.08.2008 13:30
JaBula
Jasně tuhle reakci jsem čekal. Dnes je hold svět jen o barevných formách a ždímání peněz z nich. To…
gekko 11.08.2008 15:13
gekko
Ale no tak, zkuste si muj prispevek precist jeste jednou. Asi ted trochu zbytecne filozofuju, ale co…
JaBula 11.08.2008 15:53
JaBula
Kdybych se na své gekončíky zlobil nebudu je publikovat a nebudu je chovat. Samozřejmě jsem toto vlá… poslední
gekko 11.08.2008 20:23
gekko

Já ovšem Jungle formu neuznávám, jelikož se mi tato mláďata líhnou od klasických rodičů

Jestli aberantni zbarveni zvane jungle uznavas nebo neuznavas nezmeni nic na tom, ze se toto zbarveni tak proste nazyva ;-)(je to jako bys neuznaval, ze nekdo ma modre oci). Koneckoncu - i rodice Tvych eubliku mohly byt v mladecim veku zbarveni velice podobne (pripadne jejich predci), i kdyz tehdy tomu jeste nikdo jmeno nedal. Je tam proste znak, ktery mlade odlisuje od jinych a mame pro nej jmeno. Cena je samozrejme vzdy jen na Tobe, jungle to vsak je at uz mu tak rikas nebo ne ;-)

Jasně tuhle reakci jsem čekal. Dnes je hold svět jen o barevných formách a ždímání peněz z nich.

To že se gekončíkovi na hlavě udělá nějaký hezký obrazec který se stejně časem rozpadne už může být pro mnohé ihned otázkou toho že by mohl přemýšlet o vyšší ceně. Například loni jsem měl několik velmi světlých mláďat která měla černé pruhy orámované žlutě. Schválně jsem to dal na diskusi a odpověděli mi že se jedná o různé formy přitom to byl normální gekončík. Ale kdo dnes nemá formu nemá úspěch

Poprosil bych administrátora o smazání příspěvku DĚKUJI

Ale no tak, zkuste si muj prispevek precist jeste jednou. Asi ted trochu zbytecne filozofuju, ale co je vlastne "normalni" gekoncik? jaky je standard? Kdy jeste je "normalni" a kdy uz ne? Kazde zvire ma svoje kouzlo a kazde je jedinecne. Nekteri lide si vsimli, ze odlisnosti leckdy maji svuj rad nebo geneticke pozadi a pojmenovali jednotlive formy tak, aby jejich jmeno odlisnosti zvirat vystihovalo. Je to zejmena proto, aby bylo mozne se v nich lepe orientovat. Ono je mnohem jednodussi kolegovi gekoncikarovi rict, ze mate " High yellow jungle" nez "svetlejsiho gekoncika zlutsiho nez normalne s mene skvrnami usporadanymi do sedlove kresby" ;-). Nevidim na tom nic spatneho. Aspon kazdy hned presne vi, o cem je rec. To, ze nektere formy jsou mene dostupne (a tedy drazsi) a jine ne - s tim nic nenadelate a ta zvirata za to nemuzou. Jednotlive kresebne a barevne odchylky se tak proste ustalene nazyvaji a jsou vzite.

Schválně jsem to dal na diskusi a odpověděli mi že se jedná o různé formy přitom to byl normální gekončík.

Barevne formy vznikly vyberem zvirat, ktera driv byla take "normalni". Tak uz se na ty svoje eubliky nezlobte, ze maji tak pekne potomky, nebudte takovy pesimista v zalezitostech ceny barevnych forem (nekterym lidem o ty prachy vazne az tolik nejde) a spise nez o penezich - bavme se tu o zviratech ;-)

Kdybych se na své gekončíky zlobil nebudu je publikovat a nebudu je chovat. Samozřejmě jsem toto vlákno založil právě pro to, že mám radost když se narodí mládě, které je hezčí než ostatní, ale nechtěl jsem aby se tu dikutovalo ohledně barevných forem. Nejsem zastáncem uznávání barevných forem a jak jsem se sám mohl přesvědčit tak se tímto šlechtěním velmi ničí genetický základ, zvířata ztrácí na kvalitě reprodukce i života a zdraví. (Viz forma enigma). Chtěl jsem toto téma jen pro to, že spousta lidí chová normálně zbarvené gekončíky, kteří mají 2-3 mláďata do roka odlišné.

Samozřejmě v dnešní době mluvit o čistě přírodním gekončíkovi je nesmysl ale kdo za to zase může co???

To že o prachy nejde bych zas tak netvrdil v posledních letech se chov přeorientovává spíše více na zisk než na chov. Ato si nedám vymluvit. Proč by totiž lidé "Chovatelé" prodávali chamíky, agamy, gekony, úžovky, korálovky.... staré jen několik dní. Protože je držet doma měsíc stojí peníze čas i prostor. Ale pokud chceme něco chovat a odchovávat a následně prodat kvalitní potomky aby další teraristé měli jen a jen radost nemůžeme to přece takto dělat. Pokud si začátečník koupí týden starého chamíka sice za nízkou cenu nebude zřejmě rád když mu do týdne uhyne. Samozřejmě je chba ta, že si vůbec takové zvíře koupil ale kdyby mu jej nikdo neprodal nestane se tak.

Rozhodně ale netvrdím že se tak chovají všichni, samozřejmě se tále najdou kvalitní a slušní chcchovatelé a můžeme být jen rádi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru