Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno v noci nespi...

Dobry den,
uz par dni pozorujem, ze moja korytnacka zelenkasta (ma 14 mesiacov) vecer nezaspi. Doma ju mam dva mesiace spolu s este jednou, rovnako starou. Po tom, co im vecer zhasne svetlo, sa vzdy pekne zahrabali a spinkali, ale ta jedna to pred par dnami prestala robit. Obcas sa zahrabe, ale necha si vystrcenu hlavicku a pozoruje okolie. Vcera sa dokonca vobec nezahrabala a este o jednej v noci, ked som sa na nu bola po ceste na WC pozriet, tak nespala. Ani rano nebola zahrabana a nespala. Teraz (11:30 hod) lezi v chladnom kute teraria, ma vystrcene nozicky, hlavicku otocenu k zadnej stene teraria.
Kedze sa este nepovazujem za skuseneho chovatela, trochu ma to desi. Je jej spravanie normalne? Ta druha korytnacka sa "slusne" zahrabe a rano zase vyhrabe, tak si nemyslim, ze by to bolo podmienkami... Mam s nou nieco robit, alebo to nechat tak? Dakuejm vsetkym za radu.
Chovam ich v terariu ako podstielku pouzivam jedlovku koru, ktoru vlhcim. Svietim UV ziarovkou + normalnou ziarovkou, ktora im poskytuje ako svetlo, tak aj teplo.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Normální to není, zřejmě želvě něco nevyhovuje. Takovéto chování bývá způsobeno především vysokou no…
KHor 19.08.2008 15:51
KHor
Tak sa zda, ze ta moja krasavica z nejakeho dovodu zacala mat pocit, ze na spanok nema dostatocnu tm… poslední
Jana R. 04.09.2008 12:20
Jana R.

Normální to není, zřejmě želvě něco nevyhovuje. Takovéto chování bývá způsobeno především vysokou noční teplotou a suchem. Samozřejmě ne vždy. Takže rada je těžká a mohla by být zavádějící. Proto je potřeba dále želvu pozorovat, jaký problém se z toho vyklube.

Tak sa zda, ze ta moja krasavica z nejakeho dovodu zacala mat pocit, ze na spanok nema dostatocnu tmu. I ked neviem, preco jej to doteraz nevadilo a zrazu zacala protestovat a neviem ani to, preco sa druha korytncka spravala normalne, ale od doby, co som jej domcek trochu viac zatienila, tam zacala zase chodit a pekne slusne spinkat. Tak snad jej to vydrzi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru