Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
no záleží jestli je mladý jestli je mladý tak ve zveráči moučný červy a když nebudou tak cvrčky jest…
Vojtěch Gelnar 19.08.2008 18:17
Vojtěch Gelnar
no záleží jestli je mladý jestli je mladý tak ve zveráči moučný červy a když nebudou tak cvrčky jest…
krokodýl 19.08.2008 18:43
krokodýl
Tady bych přidal, že mouční červi (i Zophobasové) nejenže jsou celkem tuční a jejich povrch těla špa… poslední
Chája 22.11.2008 14:34
Chája

no záleží jestli je mladý jestli je mladý tak ve zveráči moučný červy a když nebudou tak cvrčky jestli je dospely a velky tak treba nastrouhanou mrkev,salat,kosticky jabka atd

Tak snad raději žádná rada než takové. Mouční červy nejsou pro chameleony zrovna ideální strava a rostlinná potrava je pouze, ale opravdu pouze doplňková strava u ch. jemenského, kterou přijímají pouze někteří jedinci, ale rozhodně ne plnohodnotná strava. Nejlepší krmení pro všechny chameleony je jakýkoli létající hmyz (mouchy, můry, motýli), rovnokřídlí (hlavně sarančata, cvrčci), švábi, někdy housenky, a v nouzi snad i ti mouční červi nebo raději larvy Zophobas morio (peruánští červi), velcí jedinci zmohou i menší obratlovce (myše, hole potkana), ale hmyz by měl převažovat.

Tady bych přidal, že mouční červi (i Zophobasové) nejenže jsou celkem tuční a jejich povrch těla špatně stravitelný, ale je tu nebezpečí, že je chameleon špatně rozkouše (někteří dost hlatjí) a červi mu pak prožerou střeva (nejde o výmysl, fakt se to stává). Já občas dávám červy jako pochoutku, ale napřed jim ucvaknu kusadla. Dobrou chuť ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru