Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno dávky krmení

Ahoj, mám samce, měří asi 130 cm a krmím ho jednou za 2 týdny velkou myší. Včera jsem ho nakrmil po 2 týdnech, ale 2 myšma. Nemůžu nikde najít množství a intervaly, mohli byste mi prosím poradit jak často a kolik krmit?

Předmět Autor Datum
Jedna mys za 2 tyzdne sa mi zda malo.. Skor by som povedala jedna velka mys tyzdenne, alebo potom dv…
ELFKA 27.08.2008 10:57
ELFKA
A skus si svojho hadika trochu odpozorovat. Napriklad teraz mu daj zase po tyzdni jednu mysku. Potom…
ELFKA 27.08.2008 11:57
ELFKA
Had zozerie skoro vzdy ked mu das. Tak velkej uzovke staci davat kazdych 14 dni. Raz jednu, potom dv…
DanKanFan 27.08.2008 12:05
DanKanFan
To záleží na tom, jak velkou potravu mu dáš. Jak píše Elfka, na tak velkého hada je 1 myš na 2 týdny…
boaedon 27.08.2008 12:06
boaedon
Priklanam sa k nazoru ,ze striednie ci uz mnozstva ale aj rozpatie dni medzi chovanim je lepsie ako…
salvic 27.08.2008 14:40
salvic
Moc díky, ahoj
bicrossman 27.08.2008 15:49
bicrossman
Jasne, ze vam zobere skoro vzdy ked ich krmite striedmo. Predstavte si, ze mne ked nechce tak nezobe…
ELFKA 28.08.2008 11:47
ELFKA
Elfka: to máš kus od kusu - jeden had ví kdy má dost, druhej by prasknul. Naše guttka nemá dost nikd… poslední
Sharkie 28.08.2008 14:32
Sharkie

Jedna mys za 2 tyzdne sa mi zda malo.. Skor by som povedala jedna velka mys tyzdenne, alebo potom dve velke mysi za 2 tyzdne. Kedze uzovky maju rychlejsi metabolizmus ako napriklad velhady, tak ja uzovky krmim radsej castejsie, priblizne raz za 7-10 dni (podla toho ako sa vykadia) bud jednou velkou mysou, alebo dvoma mensimi, alebo troma malymi myskami :-)

A skus si svojho hadika trochu odpozorovat. Napriklad teraz mu daj zase po tyzdni jednu mysku. Potom zase po tyzdni mu daj a skus mu ponuknut aj druhu. Ked si da tak dobre, uz vies ze ho mozes aj dvoma myskami tyzdenne. A ked si neda aj tak dobre, vies ze staci mu jedan za tyzden:-)

Had zozerie skoro vzdy ked mu das. Tak velkej uzovke staci davat kazdych 14 dni. Raz jednu, potom dve mysi, skratka to striedat a taktiez davat obcas aj vacsie pauzy. Had nieje jatocne prasa. Cize zadavatel krmi v podstate dobre. Krmit treba do polosyta. Uz sa to tu preberalo velakrat, naposled aj pred nedavnom, pri fotkach prezratych pytonov, ktori vyzerali jak zabijackove jaternice. Plne suhlasim s anakondou a jeho textom ktory tam dal. Hady dnesnych "prajnych" chovatelov sa dozivaju casto polovicu toho co by sa mali, a je to hlavne prekmovanim!

To záleží na tom, jak velkou potravu mu dáš. Jak píše Elfka, na tak velkého hada je 1 myš na 2 týdny málo. Když vezme 2 myši najednou, tak mu to stačí na 2 týdny. Já jsem teď dala mému asi 130 cm samci potkana ve velikosti 3 myší, tak dostane další krmení za 3 týdny. Samozřejmě mu půst neuškodí, spíš naopak. V přírodě se musí snažit, aby nějakou potravu našel, takže se nemůže překrmit. V našich teráriích jen čeká, až mu tam něco spadne, aktivita nic moc.

Priklanam sa k nazoru ,ze striednie ci uz mnozstva ale aj rozpatie dni medzi chovanim je lepsie ako stereotyp.Ked som choval kazdy tyzden jednou niekedy aj dvomi mysami aktivita u uzovky poklesla ale ked som to predlzil na 14dni zdala sa mi aktivnejsia,hlavne ta jej nocna.Ale ako nahle dam prvu mys ,po zozrati caka hned dalsiu takze DanKanFan ma pravdu ze pokial im das skoro stale zoberu a o prekrmovani sa tu tiez vela pisalo co tvoj pripad urcite nebude.ale ten dlhsi interval chovania ci uz dvomi alebo mensimi tromi aspon podla mna bude lepsi, ale raz za cas urcite mu bude stacit aj jedna:-).Nech sa dari.

Jasne, ze vam zobere skoro vzdy ked ich krmite striedmo. Predstavte si, ze mne ked nechce tak nezobere.
A dokonca aj aktivitu maju vysoku. Samozrejme, ze po krmeni par dni oddychuju, pootm sa vykadia a lozia a lozia a lozia kazdu noc par dni az kym im nedam znova. Preto pisem ze intervaly krmenia mavam 7-10 dni, (pri zvliekani to byva dlhsie a po velkej potrave ich necham aj dva tyzdne), teda podla toho kto sa kedy vykadi a kolko si polozil. Nedavam zakonite kazdy "pondelok".

Elfka: to máš kus od kusu - jeden had ví kdy má dost, druhej by prasknul. Naše guttka nemá dost nikdy a hranice její žravosti radši ani nepokoušim. Skončila by s myší narvanou v krku a nejspíš by čekala až trochu odtráví aby mohla spolknout i ocásek. Proto je to vždycky chovatel který koriguje množství. Taky mi přijde lepší krmit nepravidelnějc a různou potravou. Nejvíc se to blíží přírodě. Krmíme podobně jako zadavatel, ale tím co zbude po ostatních hadech - myši, křečci, potkáňata. Jednou toho zbude víc, jednou míň.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru