Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem leguan mladata

ahoj chtel bych si poridit leguana zeleneho alen zatim ho nemuzu nikde sehnat. Tak ze jestli nekdo vite o nekom kdo ho prodava tak se urcite ozvete. Jestli nic jinyho tak budu rad i kdyz by jste me nekdo rek kde a vjaky zverimexu bych ho mohl sehnat? Budu vam vdecny za jakouko informaci.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
nevíte prosím někdo o chovateli který má miminka leguánů zelených?Chtěla bych co nejmenšího.Dík;-)
akva 05.10.2008 20:40
akva
Strašně nerad bych urazil, ale není to tak 2-3 tejdny, co jsi svoje leguány dala pryč? :)) teda né,…
MadMike 05.10.2008 22:08
MadMike
Ano opravdu je to moje věc ale klidně vysvětlím:Moje leguány jsem koupila jako dospělé kusy kteří mě…
akva 06.10.2008 07:05
akva
Nemyslím že by můj názor na věc byl odsouzení hodný Ale vůbec ne, tak jsem to určitě ani nemyslel,…
MadMike 06.10.2008 09:08
MadMike
Děkuji za tip i za názor.Asi jsem to napsala trochu blbě s tím dítětem,já to myslela tak že pokud si…
akva 06.10.2008 11:50
akva
Jasnačka, vypiplat si svýho legoše od mala je nejlepší volba. ;-) poslední
MadMike 06.10.2008 12:09
MadMike

Ano opravdu je to moje věc ale klidně vysvětlím:Moje leguány jsem koupila jako dospělé kusy kteří měli spoustu vad na kráse(regeneráty prstů,abscesy na prstech,jizvy na nohou atd).Leguány jsem prodala všechny dohromady jednomu veterináři z Brna který je bude mít jako okrasu v teráriu.Myslím že budou mít 100% péči.A já si chci koupit mladá zvířátka kterým budu dopřávat jen to nejlepší už od mala,abych měla zdravé kusy a ne zanedbané kusy.Co je platné že leguánovi ve čtyřech letech začneš dávat to co má když před tím to neměl?Následky předešlé péče se tím neztratí.Je to asi stejné jako když si adoptuješ 15 dítě a nebo když máš miminko a vychováváš.Nemyslím že by můj názor na věc byl odsouzení hodný...

Nemyslím že by můj názor na věc byl odsouzení hodný

Ale vůbec ne, tak jsem to určitě ani nemyslel, já jsem jen moc zvědavej.

.Co je platné že leguánovi ve čtyřech letech začneš dávat to co má když před tím to neměl?

To by ses možná divila. Je to hodně platné, už jen to, že to zvíře je ti za to svým způsobem vděčné. Následky předešlé péče se neztratí, ale dají se eliminovat tak, že leguán žije naprosto plnohodnotný život bez komplikací. Což si myslím, že u tebe tomu tak bylo. A že mu předchozí péče ubere na dlouhověkosti si myslím až zas tak hlavní není, stejně jako argument o zanedbaných "kusech" - znamená to snad, že v momentě, kdy bys čekala dítě dáš to 15 leté adoptované pryč, protože má vady? Samozřejmě se lidi se zvířaty srovnáva nedají, ale když už jsi to použila :)). My máme všehny svoje leguány po majitelích, kteří se o ně nestarali dobře a ani by mě nenapadlo je dávat pryč kvůli tomu, že mají nějaké vady na kráse - koukni na legoše z volné přírody, ti mají k dokonalosti hodně daleko (samozřejmě ne všichni).
Ale jak říkám, vůbec se do tebe nechci navážet a už vůbec ne tě urazit, akorát tohle prostě nechápu - nicméně určitě respektuju.

Zkus pana Adama Tylečka atyl@atlas.cz, ten odchovával každoročně nádherné zdravé leguány a dával je za "pusu". Ale pár let už to je, takže nevim nevim.

Děkuji za tip i za názor.Asi jsem to napsala trochu blbě s tím dítětem,já to myslela tak že pokud si můžu vybrat mezi miminkem (které si vychovám a vykrmím podle sebe)a nebo 15letým puberťákem který má své vady které už neovlivním tak si vyberu to mimi.To přirovnání s děckem je ale blbé,ber to s nadhledem.Chci si prostě vypiplat svého leguána protože vím že se mu budu snažit dát to nejlepší co může od chovatele dostat(v rámci možností).A myslím si že moje trojka se dostala do povolaných rukou.;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru