Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ... jak úspěšně chovat Leguána zeleného

A kdepak jsou ty fotečky? :-)
S těma granulema, legoši se na nich stávají docela často závislí (píšu to i z vlastní zkušenosti), jediná rada je podle mě uplné vysazení. U Kaytee je to jednoduchý, protože už prostě nebudou :-). Můžeš zkusit postupný snižování dávek přimícháváním čím dál měnšího množství do regulerního žrádla. Já jsem to ale razantně utnul a šlo to.
S tím pitím - nekteří legové si dávají safra pozor, aby je nikdo u pití neviděl. Zřejmě nějakej smysl. Nicméně u některých našich legošů jsem si snad skoro jistej, že nepijou vůbec - koupele (jsou schopni si spoustu vody nasát i přes kloaku), rosení a hlavně hodně rosit krmení a je to v klidu.
To, že se snaží dostat z terárka je vcelku normální, chce se prostě proběhnout. Z psychickýho hlediska je to podle mě lepší, než když mu necháš otevřený terárko a on i tak nevylejzá - tím pádem je míň ve stresu. ALE může to být ale i pravej opak, nemusí se mu v terku něco líbit a naopak je z toho "v nepohodě" a snaží se zdrhnout. Pomohlo by to foto. ;-)

Jinak takhle malýho legoše bych asi z terka bez dozoru na slunění moc nepouštěl, teda pokud není v místnosti bez nábytku a čehokoliv co by mohl sežrat (igeliťáky apod.). Uplně ven bych to řešil až bude velkej a podle toho jak bude klidnej. Už ho taky nemusíš nikdy vidět a legoše na útěku asi nechytíš. Prodávaj se teď flexária, na tak malýho legoše myslím docela dobrá věc. Na slunci může být uplně celej den (pokud má i stín samozřejmě) , ale myslím, že teď už to z teplotního hlediska moc nepůjde - snad na jihu moravy :-)

Pokud neroste a nechce moc žrát, zkusil bych přidávat nějaká probiotika nebo alespoň B1, můžeš taky zvíšit přísun bílkovin - nej. je vojtěška, občas uvařit nevaječné neosolené těstoviny, tofu sýr nebo rýži.

Ke zbytku se bez fotek moc napsat nedá :).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny