Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nemocná Morelia viridis

Zdravim, pokud ten dotaz: "co sní bylo?" byl na mne, tak predchozi majitelka nemela s chovem techto hadu zkusenosti, tudiz hada do 6 mesicu krmila nasilne i kdyz had lovil ukazkove sam, nevyhovujici podminky v terariu a dalsi aspekty zpusobily ten dost spatny stav....No, ale dala se docela rychle do kupy, jediny nasledujici problem ktery jsme spolu meli byla zacpa, ktera se ale taky povedlo vyresit:)

K chovatelske narocnosti: Ve svych terariich mam na dne hygienicke ubrousky, bambusovy zebrik, zarovku s kvetinacem a misku s vodou. Rosim nepravidelne, cca kazdy den, ci kazdy druhy den, ale jsou i vetsi vynechavky...Rosim zasadne rano, tak aby prez den terarium stihlo prez den vyschnout a na noc spadla vlhkost.Snazim se vyhybat roseni primo na zvirata, primo na viriny rosim jen v obdobi svlekani a to vlaznou vodou.
jinak moje postrehy z chovu?Mam par Morelia viridis ARU, oba cca 2lete kusy, na manipulaci jsou v pohode, nemaji tendence kousnout.Prijem potravy je u nich uzasny, jsou to zravci. Jinak jsou to dle meho nazoru pomerne lenosivi hadi, aktivni jsou pouze pri lovu ci shaneni potravy, jindy jsou zaveseni na vetvi.
Takze shrnuto, podtrzeno: pri dodrzeni zakladnich podminek chovu jsou to pomerne nenarocne zvirata. Muze to byt muj subjektivni nazor, ale zatim se mi takto jevi.Odchov uz muze byt vice problematicky, ale nemam zkusenosti,snad casem:)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny