Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nemocná Morelia viridis

Zdravím PiXel,

ten Soorong je moc pěknej, nakonec velmi dobrá koupě ;-)
Celý problém je v tom, že u žlutých mláďat není úplně jednoduché rozpoznat, že je zakalená a jde do svleku. Navíc by tito hadi měli být ve vyšší vzdušné vlhkosti, ale v suchu!
Podle mě jsi tedy přehlídl zakalení. Je to běžné, akorát bych doporučoval při nejbližším dalším svleku zvýšit vlhkost alespoň na 90%, aby jsi měl jistotu, že bez problémů svleče kůži i z očí. Při ručním svlékání se občas stane, že kůže na očích zůstane. Pohlídej si to.

Jinak ten Sorong je ve výborné kondici, rozhodně bych nedoporučoval jakékoli výrazné "zlepšování" kondice. Pokračuj krmením větší potravou, ale aby byl pořád stejně štíhlý jako nyní. Na futrování a přibírání je času dost, to si nechej na později, až zjištíš 100%, že jde o samici a bude mít alespoň 18 měsíců...

Tento názor "ja si myslim že když jakemu kliv zvižeti dam odpovidajici podminky k chovu a potravu tak je jakýkolik chovanech bezproblémový někdy se vyskitnou nemoci a jine ale to už tak je neřek bych že za některe nemoci muže špatná péče" je nezlobte se trošku dětinský, odpovídající podmínky jsou v přírodě a my se jim můžeme pouze přiblížit, problém je nicméně povětšinou v tom jak toho dosáhnout a případně jaké jsou vlastně odpovídající podmínky v zajetí. A o tomto je teraristika a dle tohoto buď přijdou nebo nepřijdou úspěchy.
Takovéto konstatování mi připadá obdobné jako toto - pokud do hrnce dám správné maso, koření a vodu, tak z toho musí být jenom vynikající guláš. A kde je kudla kuchař??? ;-)

http://img167.imageshack.us/img167/9189/arumladeacp 0.jpg

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny