Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rady pro zděné terárium a agamy kočinčinské

Zdravím všechny teroristy :-P,

potřeboval bych pomoc se zděným teráriem. Všude na webech jsou široké návody na to, jak si udělat terárium z OSB desek a podobně, ale já bych si chtěl doma vytvořit terárium v rohu pokoje o rozměrech 3 x 3 x 2 metrů pro agamy. Uvažuji, že stěny předělám na skalky pomocí plastik a přední stěnu udělám ze skla. Na konci přikládám fotografie, které jsou ze zoologické a přesně tak bych si své budoucí terárium představoval.

Problém je v tom, že nevím, jaký použít materiál a názory různých chovatelů se v tomto bodě rozcházejí. Byl bych velmi vděčný, kdyby mi zde někdo poradil, co použít na stěny za materiál, jak odizolovat terárium aby se za plastikou netvořila plíseň a podobně. Také jak udělat bazének. Prozatím jsem našel pouze nátěr Bisil, který se používá na bazénky, ale ostatní zdi se asi také musí něčím natřít proti vlhkosti. Uvítám pokud máte nějaké odkazy na obchody s technikou pro terárka, filtry apod. Srdečně děkuji všem za přínosné příspěvky či odkazy.

Na konec bych měl otázku pro zkušené chovatele agam kočinčinských, zdali se dají chovat ještě s jinými ještěry. Přemýšlel jsem, že bych k nim hodil buďto leguána zeleného, či agamu vodní. Jak se na o díváte vy? Děkuji

[P5030390.jpg]

[P5030391.jpg]

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak lidičky, našel jsem SUPER odkaz na pozadí, možná vám to hodně pomůže. http://www.terrarium.wbs.c… poslední
katskin 27.09.2008 18:16
katskin

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru