Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem testudo hermanni

Mám takový hloupý dotaz, chci si kupovat dvě želvy, ale nemám kam jinam umístit terárium než do ložnice a zajímá mě zda želvy nejsou v noci nějak hlučné(škrábání a tak...)jestli nebudou rušit spánek.A snesou se dvě stejně staré želvy (roční)zatím bez určeného pohlaví spolu v teráriu?Děkuji za odpovědi

loading...
Předmět Autor Datum
no já nevím, ale naše želvy v noci spí a i když nespí tak nepozoruji nějaký velký ruch:)) myslím, že…
hathor 12.09.2008 13:27
hathor
Pokud mají želvy přes noc odpovídající podmínky(ne příliš teplo a dostatečně vlhko), spí a ani se ne…
KHor 12.09.2008 16:30
KHor
Děkuji vám všem za odpovědi, vidím to tak, že terárko tedy nakonec poputuje do ložnice i se dvěma ma…
Anett 12.09.2008 19:04
Anett
Já mám v ložnici terárko s pěti dvouletýma hermankama a rozhodně spí jako dudci.Občas se začnou vrtě… poslední
zuzi 12.09.2008 20:06
zuzi

no já nevím, ale naše želvy v noci spí a i když nespí tak nepozoruji nějaký velký ruch:)) myslím, že pokud mají vhodné podmínky a např. malá ubikace je nenutí drápat se po zdech nebo příliš velké teplo od žárovky, kdy by chtěli prchat a zase se škrábat ven tak nějaký hluk rozhodně nehrozí.....zkuste činčilu- to je noční můra nespavců rozhodně nedoporučuji ani do vedlejší místnosti :o)))
jestli se dvě stejně staré želvy snesou- no zpravidla s tím nebývá problém, ale je fakt, že každé zvíře je osobnost a dokud se to nevyzkouší tak je těžké soudit. Můj čistě osobní názor ( nepodložený): já myslím, že zvířatům je vždycky líp ( vyjma některých druhů - hadaři pochopí), když mají společnost toho svého druhu a myslím, že u želv to platí také. Jsou druhy, které žijí zásadně samotářsky, ale myslím, že želvy tam nepatří, my máme dvě roční želvičky a jsou zcela bez problémů. Ale vyčkejte i na názory jiných...víc hlav....:))

Pokud mají želvy přes noc odpovídající podmínky(ne příliš teplo a dostatečně vlhko), spí a ani se nehnou. Pokud takové podmínky nemají, snaží se je mermomocí nalézt. Jestli mohou být dvě malé (i velké) želvy v jednom dostatečně velkém terku?
Podívejte a posuďte sama, teorii že jsou želvy samotáři jistě nevymyslel žádný chovatel želv.
[http://i188.photobucket.com/albums/z246/zelvykh/P71 50035.jpg]

Já mám v ložnici terárko s pěti dvouletýma hermankama a rozhodně spí jako dudci.Občas se začnou vrtět ráno dříve než jsme vzhůru,ale to není tím,že by byli nějaká ranní ptáčata :-D
Nicméně když jsem měla v ložnici terárko se stepačkama, tak "škrábali" docela často. Bohužel to bylo způsobené mou chovatelskou chybou, to už dneska vím.
Ale hermanek se určitě nemusíte bát ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...