Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Potkani-ohrožují ostatní zvířata

Zdravím!
Už delší domu se potýká můj známý se záplavou potkanů ve voliérách a papoušky,když jsem u něho trávil pár dní přivezl jsem želvy na pastvu a na poslední sluneční paprsky před zimou a kdybych nepřišel však tak by mi želvy doslova ohlodali.Díky bohu že jsem přišel včas!:-/Navíc potkani utočí na papoušky a zabíjejí jim mláďata v budkách.Prosím o nějáký nenásilný způsob jak se zbavit potkanů?
Děkuji moc za každou odpoveď:-)

Předmět Autor Datum
Měl jsem obdobný problém. Bydlím na vesnici, všude okolo spousta dobytka, soused měl na zahradě doko…
SNBák 15.09.2008 18:47
SNBák
Já bych se spíše bál že potkani kočku zabijí,znám i takové připady kdy dokonce zautočili potkani na…
Micromys 15.09.2008 18:55
Micromys
Proč ho nepovíš? Myslíš ten s vhozením pár potkanů do sudu, nekrmit a počkat až se navzájem vyvraždí…
halapremek 15.09.2008 19:00
halapremek
Zajímavý příběh:-)Dnes jsme stříleli potkany utočící na papoušky.....krutá bitva:-/Boužel(ale obdivo…
Micromys 15.09.2008 19:04
Micromys
Ještě k tomu střílení, tak pokud je střílíte vzduchovkou, tak mířit tzv. na měko, účinek by měl být…
SNBák 15.09.2008 19:55
SNBák
Tohle jsem taky slyšel, ale ten co mám na mysli je možná ještě drsnější. Údajně je velice účinné chy…
SNBák 15.09.2008 19:52
SNBák
Já se znažím střílet zásadně do hlavy-nejučinější způsob,a také nejmeně bolestivý:puff:O vypichování…
Micromys 15.09.2008 20:10
Micromys
Nikdy jsem ten fight neviděl, ale musí to být maso, vzhledem k tomu, jak to zvučí Já jsem to viděl…
carlos 16.09.2008 07:27
carlos
Dobrý den. no je to těžké. Záleží kolik úsilí a nervů do toho hodláte investovat. Já jsem také nejdř…
midof 06.01.2015 00:03
midof
Vlákno je starý 7 let :D Pokud nejde jen o reklamu . Tak to pár lidem může třeba pomoc poslední
Divočák 06.01.2015 00:42
Divočák

Měl jsem obdobný problém. Bydlím na vesnici, všude okolo spousta dobytka, soused měl na zahradě dokonce býka, takže pro potkany ideální prostředí]:(. Lezli mi dokonce do výběhu pro psy a dokázali jim vyžrat veškeré žrádlo. Nic na tom nezměnilo ani to, že je časem psy začaly lovit. Bylo jim to úplně jedno a vylézali v odpoledních hodinách, za plného světla. Jedem se jich jen těžko zbavíš, protože je to velice inteligentní zvíře. Jiný nenásilný způsob neznám, ale mě se docela osvědčil 100l plastový sud s mlékem na dně. K sudu jsem přistavil dřevěnou plaňku, po které potkani vylezli nahoru, spadli do sudu a v mléce se utopili:x:. Zbytek jsem musel dorazit sám. Bohužel je to boj s větrnými mlýny, protože jejich reprodukce je neuveřitelně rychlá. Já je mám na zahradě pořád, i když už ne v takovém množství. Zachránilo mě to, že sousedi zlikvidovali dobytek a potkani se přestěhovali jinam. Od pamětníků znám ještě jeden, prý velice účinný způsob, ale ten je hooodně násilný a popisovat ho tu nehodlám. Takže jsem ti asi moc nepomohl. Ale samotného by mě zajímalo, jestli existují nějaké běžně dostupné odpuzovače. Kočka totiž absolutně nic neřeší:-(.

Proč ho nepovíš? Myslíš ten s vhozením pár potkanů do sudu, nekrmit a počkat až se navzájem vyvraždí, požerou a posledního potkana pak vypustit? Prý účinné, prý stroj na zabíjení jak víno. Nezkoušel jsem. Máme lepší způsob. Už druhým rokem se nám v baráku ubytovala kuna. Letos jsme tu měli i odchov. V minulých letech jsme tu měli myší a potkanů opravdu na rozdávání. V pastích byly denně i desítky myší - s potkany byl problém větší (nejsou tak tupí, jako myši). Od té doby tu není myš. Nějaký potkan se občas pokusí náš barák navštívit, ovšem to vždy poznáme - šílený rachot. Nikdy jsem ten fight neviděl, ale musí to být maso, vzhledem k tomu, jak to zvučí. Jednou začla bitka mezi stropem a střechou, až jsme se krčili, protože jsme mysleli, že se boří strop. Ano, povídáme si na toaletě (nad stropem toalety má hnízdiště, kde právě odchovala) s kunou, posloucháme její mladé, jak piští. Zprvu jsem přemýšlel jak ji vyhnat, dnes spíš přemýšlím, co bych vše udělal proto, aby zůstala. ;-)

Tohle jsem taky slyšel, ale ten co mám na mysli je možná ještě drsnější. Údajně je velice účinné chytit živého potkana do sklopce, pak mu vypálit nebo vypíchnout jedno oko a vypustit ho zpět mezi své. Je prý tak agresivní a hlučný, že všichni zmizí. Další je s naříznutím části jeho těla a vsypání soli do rány. Nechtěl jsem to tady uvádět, protože podle mě je to týrání, i když pro klid a zdraví doma chovaných zvířat bych byl asi ochoten vyzkoušet cokoliv. S tou kunou mě to taky napadlo, ale jak jí donutit, aby se zabydlela zrovna u mne na zahradě:-). Třeba by to zvládla fretka, je to vlastně to samé zvíře, akorát domestikované.

Nikdy jsem ten fight neviděl, ale musí to být maso, vzhledem k tomu, jak to zvučí

Já jsem to viděl mnohokrát, ale s fretkou a můžu potrvdit, že je to skutečně brutus. Je až neuvěřitelné, co takové malé zvíře dokáže ulovit. Pokud nemáš na zahradě slepice, králíky nebo něco co by kuna mohla slovit, tak je to ideální a navíc přirozený způsob likvidace hlodavců. Pro tyto smraďochy mám slabost. Držím palce, ať zůstane;-)

Dobrý den. no je to těžké. Záleží kolik úsilí a nervů do toho hodláte investovat. Já jsem také nejdříve zkoušel návody na různé směsi, prášky, klece a samozřejmě to momentálně třeba pomůže, ale pokud chcete zničit i celé epicentrum a všechny "kousky", tak povolejte do zbroje deratizéry, odborníky právě na vyhubení škůdců, dezinfekci a prevenci. např : www.deratizace-praha.org
Přeji hodně zdaru

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru