Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem vyvržení potravy

13.9 jsme si na tera burze koupili užovku červenou. V pondělí jsme ho poprvé krmili, hole sežral bezproblému. Ale dneska (18.9) jak sem se vratila ze školy tak hole vyvrhl. Celou dobu s ním nikdo nic nedělal a nebral se do rukou. Nevíte čím by to mohlo být že hole vyvrhl až 3 den? Děkuju

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ahoj tak ve čtvrtek jsem guttku zase krmila, ale bohužel v neděli večer kolem 22:00 znovu blinkal :-…
Nalle 29.09.2008 13:20
Nalle
těch důvodů může být opravdu hodně,u guttky z odchovu mě napadá na 1. místě stres, zkus ji dát klid,… nový
cc 29.09.2008 22:07
cc
Jen si dovolim drobnou poznamku k tomu entizolu. Mnohem lepsi vysledky jsou obvykle s davkami cca tr… nový
JaBula 30.09.2008 13:49
JaBula
Zase je důležité brát v potaz o jaké zvíře se jedná, to nám určí frekvenci,dávky zmiňovaného entizol… nový
cc 30.09.2008 14:39
cc
jak vypadá zvíře předávkované entizolem, nervové poruchy? presne tak. Zvire se zacne svijet ve smyc… nový
JaBula 30.09.2008 15:03
JaBula
JaBula, díky za odpověď;-) nový
cc 30.09.2008 15:52
cc
Já bych se ještě vrátila k léčbě entizolem. Byla jsem nucena také léčit entizolem guttatu, protože j… nový
boaedon 14.10.2008 19:33
boaedon
No tak od minula jsme krmili guttku uplně malinkými holátky a do druhého dne je strávil. Takže to vy… poslední
Nalle 17.10.2008 18:31
Nalle

těch důvodů může být opravdu hodně,u guttky z odchovu mě napadá na 1. místě stres, zkus ji dát klid, počkej 14 dní, nakrm. Pokud to nepomůže, kontaktuj veterináře. Pokud máš s chovem už nějaký zkušennosti pak můžeš podat entizol, 120 mg na kilo,10 dní poté bych podal mixovaný maso- hole, hovězí srdce, obohatil o komplex vit B, vit C, po dalších 10 dnech podal znovu mix. Pokud by se mezitím vykálela vzorek poslal k vet. na rozbor bakt., paraz.. A 30 dní po 1. dávce entizolu podat dávku 2. Po 2. dávce entizolu, další mix s probiotiky, popř.trávicími enzymy/třeba pancreonal, po 10 dnech znovu, dát 2 týdny pauzu a podat hole. K té mix. stravě bych dodal jenom to, že je nutností podat menší množství, je jasný proč. No a řídit se pokyny veterináře.

Jen si dovolim drobnou poznamku k tomu entizolu. Mnohem lepsi vysledky jsou obvykle s davkami cca tretinovymi nez jsou Vami uvedene, ovsem ne jednorazove, ale po dobu min. 5 dni po sobe, aby se obsah ucinne latky v tele leceneho zvirete udrzel kontinualne v ucinne koncentraci. Rovnez bych doporucila (pokud uz se bude lecit entizolem) mit vzdy po ruce B neuron nebo asopon obycejny B komplex. Pokud zvire predavkujete - muzete se pokusit mu podanim becka jeste pomoci. Kazdopadne je potreba mit na pameti, ze entizolem muzete pri nespravnem podani zvire i zabit.

Zase je důležité brát v potaz o jaké zvíře se jedná, to nám určí frekvenci,dávky zmiňovaného entizolu. Při preventivní léčbě, i když mnoho lidí toho není zastáncem, u importovaných zvířat, je určitě vhodnější způsob, který jsem napsal,nebo jemu podobný, někteří lidé dávají i 250 mg na kg jednorázově, ale to už se mi zdá opravdu hodně. U té guttky bych souhlasil s JaBulou.Jinak samozřejmě všechna antib., chemoterapeutika asi nebudou zrovna vitamínovou bombou a je třeba s nimi zacházet opatrně, ale zároveň tak,aby se neminula účinkem. Ten B kompex je zajímavej, pro mě nová informace, jak vypadá zvíře předávkované entizolem, nervové poruchy?

jak vypadá zvíře předávkované entizolem, nervové poruchy?

presne tak. Zvire se zacne svijet ve smyckach, ma nekoordinovane pohyby a krece, otevira tlamu, vyplazuje jazyk (clovek by rekl thanatoza), bez pomoci za tohoto prubehu rychle umira.

Já bych se ještě vrátila k léčbě entizolem. Byla jsem nucena také léčit entizolem guttatu, protože ji jiná léčba nepomáhala, je to tu někde ve vlákně. Byla jsem upozorněna na opatrnost v podávání eltizolu a dávkování bylo určeno 40 mg/kg po dobu 3 - 5 dní. Teď je už v poho. Těch 250 mg/kg se mi zdá fakt hodně.
JaBula: první pomoc při předávkování entizolem jsem taky nevěděla, díky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru