Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Tiliqua scincoides Scincidae - Tilikva obrovská

Fotky budu muset udělat, jsou to zvířata, co běžně nefotim. Ale poddruhy inmportovaných gigasek (budeme li to brát podle současné systematiky- tedy 3 poddruhy. Než se na ty nominátky vrhne nějaký systematik a udělá z nich více nových poddruhů) není zas takový problém určit, a to hned z více důvodů. Jednak jsou mezi nimi celkem markantní rozdíly a navíc je potřeba brát v potaz to, že ne ode všad se vozí. Takže proto tu třeba prakticky vůbec nejsou evanescensky, protože jsou z té části NG, odkud se zrovna nevyváží. Takže je má v Evropě jen hrstka lidí. u těch nominátních gigasek je problém určit lokality, když je neznáš. Protože třeba nominátní gigasky, které se sem teď vozí z indonézie jsou původem z MOluk, Papui a přilehlých ostrovů a vozí se většinou bez lokality. Ale lokalita má stejně význam jenom v případě, že chceš "čistá" zvířata s původem.

U odchovových zvířat to je s nějakým určováním daleko horší, tam většinou neurčíš nic. Páč většina zvířat, co jsou v lidské péči je mix, takže je neurčíš ani s klíčem. Ale co se týče chovu, tak je to jedno odkud jsou, je to všechno stejné klima. Až na ty evanescensky, které zasahují nejjižněji a obývají sušší biotop, kde se střídají období sucha a monzun...nominátní gigasky když budeš zimovat, tak to pravděpodobně přežijou, páč to jsou zvířata, co přežijou 1/2 roku v krabici od bot někde pod regálem. Ale když zkusíš stejně zimovat zvířata, co s nima žijou sympatricky jako jsou třeba Hydrosauři, Gonocephalové atd, tak máš za 14dní po nich, protože prostě nejsou tvrdí a nedají něco, co je pro ně absolutně nepřirozené.

To zvíře, co máš na fotce může být mixlá gigska stejně jako scinkoides ssp. z Merauke, ale rozhodně to není T.s.intermedia....ono s těma australskýma scinkoideskama tu je v tom taky bordel, máloco jsou čistá zvířata. Většinou je to taky mix, takže už potom porovnání s klíčema taky nesedí.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny