Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Malé mušky v teráriu gekončíků nočních

Dobrý den,
mám problém, tedy nevím jestli je to broblém- v teráriu se vylíhli takové malé mušky, nevím jestli to nejsou ty co štípou. Nemohou gekončíkům škodit?:?: (Dokonce jem tam viděla i malého mravece:-x...)Měla bych vyčistit terárko a dát nový substrát? V teráriu je: Lignocel, fíkus, miska s vodou, topný kámen, světlo a kamenná jeskyně. Co s těmi muškami?:-? Dokonce otravujou už i mého křečka!
Předem děkuji za odpověď!

Předmět Autor Datum
Ty mušky pravděpodobně budou smutnice - líhnou se v květináčích, zvířatům neškodí, ale jsou otravné.…
nikolas 04.10.2008 16:33
nikolas
Do terárka dej lepové desky.Umísti je mimo dosah zvířat a za pár dnů máš po muškách.
Martin1 05.10.2008 13:40
Martin1
Tím jsem si taky prošla, sice u želv,ale to vyjde na stejno.Mi se přemnožili z rašeliny (už nikdy ví…
zuzi 06.10.2008 20:19
zuzi
Já měl podobný problém u achatin. Jednoho dne mi do terárka nakladly vajíčka(mám tam lignocel) a za…
grohy 16.11.2008 08:38
grohy
To je jednoduche - jsou to budto smutnice a nebo hrbilky - naklamny ukaz toho, ze tam mate prilis vl…
VH 16.11.2008 10:11
VH
Můžu se zeptat co to jsou ty hlistice? Začali mi v terárku lítat taky nějaké mušky, ráda bych se jic…
sharka 03.11.2010 14:04
sharka
Můžu se zeptat co to jsou ty hlistice Hlístice jsou parazitičtí červi, zjednodušeně řečeno. S muška… poslední
Aurifer 03.11.2010 15:02
Aurifer

Ty mušky pravděpodobně budou smutnice - líhnou se v květináčích, zvířatům neškodí, ale jsou otravné.
Fíkus bych dal pryč a ten lignocel taky není nejvhodnější - gekončíci žijí v suchých oblastech.
Pokud necháte substrát úplně vyschnout, mušek se zbavíte, ale bude to prášit.

Tím jsem si taky prošla, sice u želv,ale to vyjde na stejno.Mi se přemnožili z rašeliny (už nikdy více). Lepové desky pomohly částečně,ale vzhledem k tomu, že tuším samičky smutnic nelétají,takže to 100% nevyčistí.
Mi pomohlo jedině totální vydrhnutí terárka, všech součástí a kompletní výměna substrátu. Od té doby je klid.Nicméně já jsem to zamoření měla opravdu masivní, pokud je to sem tam muška,tak možná ty desky budou stačit.;-)

Já měl podobný problém u achatin. Jednoho dne mi do terárka nakladly vajíčka(mám tam lignocel) a za několik dní nebo týdnů sem měl akvárko plný mušek. no asi by to nevadilo ovšem byl to jako kolotoč za chvíli tam byly další mušky atd. Vyřešil jsem to naprostou dezinfekcí a šneky rozdělil do plastikových dóz které jednou za dva dny čistím, jelikož ty mušky se dostanou všude. nejhorší ale bylo že jsem měl malé vylíhlé snečky a ty mušky které byli čerstvě vylíhlé a okem těžko rozpoznatelné tak ty šnečky vyžrali zaživa a všicchni umřeli. Tak doporučuji nejlépe každy den čistit od zbytků potravy a výkalů. pokud nepomůže ani to tak zkusit nějakou karanténu bez substrátu.

To je jednoduche - jsou to budto smutnice a nebo hrbilky - naklamny ukaz toho, ze tam mate prilis vlhko - nejspis u te kytky. Ja nejsem moc priznivcem zivych rostlin v terarku, takze bych ji odundal :) Gekoncici nemaji radi az moc vlhka, takze pokud jsou ze substratu (lignocel), tak je neco spatne. Proste, resenim tady je, to cele nechat vyschnout a to co mozna nejvic. Pokud by se jenalo o tropicke terarko, tak tam bych dal drave hlistice, ty to hnedka vyresi, ale v posutnim ... VH

Můžu se zeptat co to jsou ty hlistice

Hlístice jsou parazitičtí červi, zjednodušeně řečeno. S muškama nemají nic společného. Ty mušky co se v terárku objevujou, tak se většinou zavlečou se substrátem (smutnice), nebo s krmným hmyzem (hrbilky a ještě jeden druh, nechávala jsem si ho určit ale zatím mi nebylo odpovězeno). Vyvíjejí se ve vlhku v jakýmkoliv organickým odpadu a zbavuje se jich docela špatně, nastražit lepové desky, sušší substrát a odstraňovat veškeré organické zbytky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru