Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Malé mušky v teráriu gekončíků nočních

Dobrý den,
mám problém, tedy nevím jestli je to broblém- v teráriu se vylíhli takové malé mušky, nevím jestli to nejsou ty co štípou. Nemohou gekončíkům škodit?:?: (Dokonce jem tam viděla i malého mravece:-x...)Měla bych vyčistit terárko a dát nový substrát? V teráriu je: Lignocel, fíkus, miska s vodou, topný kámen, světlo a kamenná jeskyně. Co s těmi muškami?:-? Dokonce otravujou už i mého křečka!
Předem děkuji za odpověď!

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
To je jednoduche - jsou to budto smutnice a nebo hrbilky - naklamny ukaz toho, ze tam mate prilis vl…
VH 16.11.2008 10:11
VH
Můžu se zeptat co to jsou ty hlistice? Začali mi v terárku lítat taky nějaké mušky, ráda bych se jic…
sharka 03.11.2010 14:04
sharka
Můžu se zeptat co to jsou ty hlistice Hlístice jsou parazitičtí červi, zjednodušeně řečeno. S muška… poslední
Aurifer 03.11.2010 15:02
Aurifer

To je jednoduche - jsou to budto smutnice a nebo hrbilky - naklamny ukaz toho, ze tam mate prilis vlhko - nejspis u te kytky. Ja nejsem moc priznivcem zivych rostlin v terarku, takze bych ji odundal :) Gekoncici nemaji radi az moc vlhka, takze pokud jsou ze substratu (lignocel), tak je neco spatne. Proste, resenim tady je, to cele nechat vyschnout a to co mozna nejvic. Pokud by se jenalo o tropicke terarko, tak tam bych dal drave hlistice, ty to hnedka vyresi, ale v posutnim ... VH

Můžu se zeptat co to jsou ty hlistice

Hlístice jsou parazitičtí červi, zjednodušeně řečeno. S muškama nemají nic společného. Ty mušky co se v terárku objevujou, tak se většinou zavlečou se substrátem (smutnice), nebo s krmným hmyzem (hrbilky a ještě jeden druh, nechávala jsem si ho určit ale zatím mi nebylo odpovězeno). Vyvíjejí se ve vlhku v jakýmkoliv organickým odpadu a zbavuje se jich docela špatně, nastražit lepové desky, sušší substrát a odstraňovat veškeré organické zbytky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru