Předmět Autor Datum
Vitamíny řešit u gutky nemusíš. Stačí krmit "kvalitními" myšmi > tj. dobře živenými. Pokud má had v…
Mates_RR 09.10.2008 15:45
Mates_RR
ahoj jen se zeptam pokud mam ,,kvalitni,, mysi tak plati u vsech hadu ze nemusim pridavat vitaminy??…
Keisy 09.10.2008 22:36
Keisy
Ano, platí to obecně u hadů.
krokodýl 10.10.2008 07:39
krokodýl
A jsou myši ze zverimexu kvalitní??? Možná to je blbá otázka,ale doma se mi myši nechcou množit. (bí…
Maltster1 10.10.2008 11:46
Maltster1
Těžko říct, záleží na dodavateli a nebo jestli si je nechovou sami. U nás ve městě jsou 3 zveraky a…
Algiz 10.10.2008 11:56
Algiz
Obchod, kde jim ty myši vozí nějaký dodavatel jednou týdně a pod. tak tam bych ty myši za kvalitní n…
krokodýl 10.10.2008 12:39
krokodýl
V případě takového dodavatele jak popisuješ s Tebou úplně souhlasím. Každopádně bych se třeba ve zve…
Algiz 10.10.2008 12:56
Algiz
To jistě, na druhou stranu cvrčkové vyžadují správné podmínky a pokud je nemají brzy umírají, tomu t…
krokodýl 10.10.2008 13:12
krokodýl
Asi to vyznělo, že to chci přirovnávat k myším, ale chtěl jsem jen poukázat na to, že v některých zv…
Algiz 10.10.2008 13:22
Algiz
Tak to je samozřejmě možné, bral jsem to obecně, tak jak se to děje. Ovšem právě v tom srovnání to t…
krokodýl 10.10.2008 13:38
krokodýl
No máš pravdu není to zrovna nejlepší přirovnání.:-/ A k celé problematice pokud si člověk najde spo… poslední
Algiz 10.10.2008 13:45
Algiz

Vitamíny řešit u gutky nemusíš. Stačí krmit "kvalitními" myšmi > tj. dobře živenými. Pokud má had v terárku dobrou teplotu a vlhkost, bude zdravej jako rybička (samozřejmě nemluvím o vrozených vadách, atd ... )

ahoj jen se zeptam pokud mam ,,kvalitni,, mysi tak plati u vsech hadu ze nemusim pridavat vitaminy?? Napriklad u krajt?? nebo jsou hadi kterym se proste pridavat musej. mysi mam krmeny dobre, dostavaj temer vsechno i granule pro kocky, takze myslim ze sou opravdu kvalitni

Těžko říct, záleží na dodavateli a nebo jestli si je nechovou sami. U nás ve městě jsou 3 zveraky a akorat jsem myslim od nich přitahl parazity k regiusce. Pro myši jezdím 30km dále do zveraku kde si je majitel chová sám a vím, že se o ně vcelku dobře stará. Obchod, kde jim ty myši vozí nějaký dodavatel jednou týdně a pod. tak tam bych ty myši za kvalitní nepovažoval kdo ví čím je krmí.

Obchod, kde jim ty myši vozí nějaký dodavatel jednou týdně a pod. tak tam bych ty myši za kvalitní nepovažoval kdo ví čím je krmí.

To se vůbec nedá říct, naopak u pravidelného dodavatele, který na myších částečně zakládá svůj příjem, lze očekávat určitou kvalitu, protože jen kvalitně krmené myši (opomenu-li vliv genetiky) chované ve vhodných podmínkách mají početné a silné vrhy a jsou pro dodavatele dostatečně rentabilní. Velochovatelé dnes v naprosté většině používají kompletní granulovaná krmiva pro hlodavce, které obsahují i vitamíny a minerálie ve vhodném poměru. Otázkou je další přístup ve zverimexu, ale tam jde o poměrně krátkodobý chov, takže by se to na myších snad nemělo výrazněji podepsat.

V případě takového dodavatele jak popisuješ s Tebou úplně souhlasím. Každopádně bych se třeba ve zverimexu zeptal kdo jim ty myši dodává a třeba bych poprosil i o jeho číslo a poptal se na podmínky chovu, třeba. Nevím sice kdo tady u nás dodáva cvrčky do zverimexu, ale Ti se dýl jak týdne nedožijou v úterý jim vozí zásilku já jsem si je párkrát koupil a do pátku co jsem nezkrmil pošlo. Důvěřuj, ale prověřuj! Asi takhle ohledně zverimexu. Někomu se tohle může zdát absurdní takhle zjišťovat kvalitu krmiva, ale když už za to platíme tak máme právo mít kvalitní krmivo.

To jistě, na druhou stranu cvrčkové vyžadují správné podmínky a pokud je nemají brzy umírají, tomu třeba napomáhá vysoká vlhkost v nevětraných plastových krabičkách, nevhodné krmení atd., navíc dospělci žijí jen několik týdnů, takže pokud jsou to starší dospělci, tak není divu. Dost se na nich podepíše jejich držení po předání od dodavatele a v tomhle zrovna zveráče moc na výši nebývají, většinou nechají cvrčky v těch plastovkách i s hnijícím jablkem a jen je prostě mají na "skladě". Solidní prodejce si raději objedná "nenakrabičkované" cvrčky ve velkém, které má pak normálně v bedně, teráriu nebo velkém fauna boxu a pod., udržuje teplo a hlavně :!: sucho a denně mění čerstvé krmení (zelené + granule) a cvrčky dává do krabiček až při prodeji zákazníkovi, kterého by ještě měl informovat o správném držení cvrčků, poud je hned nezkrmí. Z myšma bych to až tak neporovnával, o ty se umí přiměřeně postarat i ve zverimexu i většina nakupujících.;-)

Asi to vyznělo, že to chci přirovnávat k myším, ale chtěl jsem jen poukázat na to, že v některých zverimexech jim dodavatelé dodávají i špatná zvířata, vždy jsem si počkal až dovezou novou zásilku cvrčků abych je měl co nejčerstvější (vždy jsem bral střední) a doma jsem je hodil do větších nádob a bohužel pořád nic tak jsem si potom objednal z netu a vše je v pohodě už si je i odchovávám sám. Celou tuto problematiku jsem probíral s panem Švingrem a schodli jsme se na tom,že se jedná nejspíše o cvrččí mor.

naopak u pravidelného dodavatele, který na myších částečně zakládá svůj příjem, lze očekávat určitou kvalitu, protože jen kvalitně krmené myši (opomenu-li vliv genetiky) chované ve vhodných podmínkách mají početné a silné vrhy a jsou pro dodavatele dostatečně rentabilní

-prostě jsem se tuto myšlenku snažil aplikovat třeba na ty cvrčky, pokdu ty myši nemají vystavené a nenechají Tě si třeba vybrat u nás chodí do zadu do skladu a přinese kusu kolik chceš, ale jak to asi v tom skladě vypadá?

Tak to je samozřejmě možné, bral jsem to obecně, tak jak se to děje. Ovšem právě v tom srovnání to trochu pokulhává, cvrččí mor je poměrně velký problém a u myší něco takového v současnosti nehrozí. Naštěstí takové problémy nemusím řešit a zverimexům se celkem s úspěchem vyhýbám;-).

No máš pravdu není to zrovna nejlepší přirovnání.:-/ A k celé problematice pokud si člověk najde spolehlivý zdroj krmných hlodavců kdy získá jistotu, že jsou OK tak je vcelku jedno jestli se jedná o zverimex nebo nějakého chovatele a co člověk to názor.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru