Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Co děláte s penzisty

Tak tak, rovněž si nemyslím, že by byli hadi nějak odvázaní z muchlování. Dost mě dostávají příspěvky typu: "chamík strašně rád spinká u mě pod tričkem" apod. On opak "množitele" je "mazlíčkář" a teď babo raď, kdo dává zvířatům víc:?: Mazlíčkář, který pečuje o své tři hady, ale vychází přitom často ze zkušeností množitele??? Kde je patrný větší zájem o přírodu a kde to hraničí s "pet" průmyslem, který se přírodě diametrálně vzdálil?
Tohle fakt posuzovat nechci, snažím se naznačit, že dohadovat se, kdo to dělá líp, je nebetyčná hloupost a ztráta času. Jak množitel, tak mazlíčkář jsou chovatelé. Oba se zabývají teraristikou. Každý ji dělá po svém a nelze říct, že špatně. U toho bych zůstal.

K původní otázce:
-řekněme, že chci u ciliátů zkusit dosáhnout kvalitní dalamatin kresby. Několik zvířat mám, další skupiny s tímto zaměřením sestavuji. Během několika generací výběru mláďat s požadovanými znaky chci dosáhnout většího rozměru a hustoty dalmatinské kresby. Můžete si být jistí, že ve chvíli, kdy budu mít "typovější" jedince do tohoto chovného projektu, ty méně typové postupně nahradím. Je to příklad jak se na věc dívám já:))
Jinak u nás to má do důchodu jistý jenom leguán, coby rodinný maskot. U ostatních se uvidí...jsem holt asi množitel;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny