Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem gekko gecko nepřijímá potravu

dobrý den, mám pár gekko gecko mám je asi měsíc a nějak mi nechtějí žrát.Nabídla jsem jim šváby a cvrčky, zdá se že to ignorují.Máte nějaký typ na dobrotu čím je rozkrmit anebo je mám zkusit nakrmit z ruky (to jsem již zkoušela dvakrát a vysledek byl zakousnutí do rukavice na dvě hodiny)
díky moc za rady!

Předmět Autor Datum
Zkus je nechat raději zakousnout do něčeho poživatelného (cvrček, šváb, saranče, holátko), nejspíš t…
krokodýl 16.10.2008 10:55
krokodýl
děkuju moc, mám je teprve měsíc od nějaké chovatelky, mám pro ně topný kabel i kámen a dvě vyhřívací…
krysa 16.10.2008 20:00
krysa
prominte měla jsem tu předpřipravenou přezdívku kamarádky, píšu od jejího počítače dala mi odkaz na… poslední
krysa 16.10.2008 20:01
krysa

Zkus je nechat raději zakousnout do něčeho poživatelného (cvrček, šváb, saranče, holátko), nejspíš to vyplivnou, ale možná ne a spolknou to, chce to zkoušet. Jinak samozřejmě záleží na X věcech, původ (import/odchov), stáří (starší jedinci hůře reagují na změny), zdravotní stav (obzvlášť importy mohou být začervené a dehydrované), podmínky v teráriu (teploty, vlhkost, vybavení - úkryty atd.). Při takhle dlouhé hladovce je třeba zajistit dostatečné zavodnění, často je porosit vlažnou vodou i přímo na tělo a okolí. Pokud by i přes dobré podmínky dále odmítaly potravu, bylo by třeba nakrmit je uměle.

děkuju moc, mám je teprve měsíc od nějaké chovatelky, mám pro ně topný kabel i kámen a dvě vyhřívací lampičky, snažím se rosit denně vždy večer (ale to nadávaj a vztekle utíkaj :) , úkryty mají, nalepených psoustu popínavých umělých květin a z toho vyrobené skrýše a jednu jeskynku, terárko mají na výšku přibližně metr dvacet a na délku tak metr třicet.
děkuji moc za rady, jsou pro mě cenné, na netu jsem toho v této situaci moc nevyhledala

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru