Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Krajta kobercová - Nemoc

Zdravím,
mám doma asi 2 měsíční kobercovku, u které jsem zpozoroval, že když je stočená tak má hlavu vystrčenou nahoru a jakoby lapá po dechu, vůbec nevystrkovala jazýček a od tlamky jí šly bublinky a byly vidět hleny. Navštívil jsem veterináře, který jí píchnul antibiotika a dal mí nějakou žlutou vodičku abych jí to večer stříknul do tlamky a zítra to taky opakoval a v pátek přišel na kontrolu a přeočkování. Zajímala by mne příčina jak k tomu mohla přijít? Prý je to z prochladnutí, ale moc se mi to nezdá.
Podnímky chovu:
- mám jí 19 dní
- terárium je šxhxv 60x40x50
- vytápím 40W bodovkou
- teploty v teráriu pod žárovkou okolo 32 st. v místech kde had přes den nejčastěji odpočívá okolo 28 st. a v nejchladnějším místě terária 26 st. přes noc teplota okolo 22st. pod 20 st. neklesá
- miska s čistou vodou a rosím ob den
- proběhlo jedno krmení, podruhé nežrala a poté jsem zpozoroval ty problémy
- nejraději je schována na větvi pod listy umělé rostliny teplota okolo 28st.

Myslím si, že to tím prochladnutím nebude, ale možná se mýlím. Pokud víte čím by to mohlo být způsobeno prosím napište, nerad bych aby se to ještě někdy opakovalo. A ještě bych se chtěl zeptat jestli jí teť mám nechat svítit i přes noc aby tam měla teplo a jestli nemám vyměnit tu 40W za 60W?
Za odpovědi moc díky. Michal

Předmět Autor Datum
no hele, člověče, já bych tu teplotu klidně zvýšil o trochu i v noci, kabelem, nebo deskou, než se z…
filosofemgt 15.10.2008 17:23
filosofemgt
Zdravím Symptomy opravdu odpovídají ,,nachlazení''. Ale vzhledem k tomu že jí máš jak píšeš 19 dní,…
Serpent 15.10.2008 17:28
Serpent
No mě taky napadlo jestli to nema z přepravy nebo jestli už nebyla nemocna, ale přivezl mi ji znamy…
Algiz 15.10.2008 17:39
Algiz
Podle me to bude nachlazeni mel jsem podobny problem s tmavkou kterou mi privezli taky se ji delali…
Master 15.10.2008 17:51
Master
Tak zatím díky za odpovědi asi to chytla při převozu nebo už to měla u prodávajícího. Na noc jsem jí…
Algiz 15.10.2008 18:52
Algiz
ten celaskon ale dej do vody kde se zni had napije ne primo jemu ten bkomlex muzes aplikovat primo k…
Master 15.10.2008 20:00
Master
Jo tam jsem to četl. To Céčko ji taky rozpustím v napáječce spolu s Béčkem, ale prý pomáhá taky výpl…
Algiz 15.10.2008 20:07
Algiz
Tak to vypadá, že je to dnes o trochu lepší, přitopil jsem jí 10W kamenem do misky jsem rozpustil ce…
Algiz 16.10.2008 15:50
Algiz
jo jo becko je zluty to bude ono ;-) tak at se ti daji do hromady:-)
Master 16.10.2008 16:44
Master
Takže kobercovce je už lépe od pátku večera se proplazuje po terku:-), ale zhubla z 21g na 15g :-(ta… poslední
Algiz 20.10.2008 18:44
Algiz

Zdravím
Symptomy opravdu odpovídají ,,nachlazení''. Ale vzhledem k tomu že jí máš jak píšeš 19 dní, mohl si jí s tim už koupit, případně se mohla prochladit v průběhu přepravy. Ty noční teploty, možná by mohly být trošku vyšší,ale nevím tyto hady osobně nechovám. Ale v noci nesvítit žárovkou, spíš použít topný kabel, nebo kámen anebo možná úplně nejlépe zvýšit trochu teplotu v celé místnosti.

No mě taky napadlo jestli to nema z přepravy nebo jestli už nebyla nemocna, ale přivezl mi ji znamy taky chovatel z burzy tak snad se o ni dobře postaral a ten prodavajici kdo vi, ale trochu se mi nechce věřit že se to projevilo až teť. Tak ja ji tam hodim asi ten kamen.

Podle me to bude nachlazeni mel jsem podobny problem s tmavkou kterou mi privezli taky se ji delali bublinky a tak divne odfrkovala mela stale pootevrenou tlamicku a tady na poradne jsem vycetl ze pomaha vitamin c nebo b komplex vzal jsem si od veterinare injekcni strikacku s bkomlpexem a kazdy den jsem ji trochu strikl do tlamicky moc se ji to nelibilo ale mnohem se to zlepsilo sice se sam nesliknul musel jsem mu pomoct ale uz je mnohem lepsi je pri chuti a uz nesype a co se tyce antibiotika tak me veterinar varoval ze plazum je lepsi se jim vyhnout pokud je to nezbytny

Tak zatím díky za odpovědi asi to chytla při převozu nebo už to měla u prodávajícího. Na noc jsem jí tam hodil topný kámen a trochu přitopil i v místnosti a ráno koupím celaskon a vypláchnu jí tlamičku. Mě veterinář rovnou řekl, že je to na antibiotika, ale stejně pořád lepší jí dát antibiotika než aby nedejbože umřela a navíc pokud se setkám ještě s něčím podobným tak už budu vědět jak na to. Prozatím se to nějak viditelně nelepší a bublinky dělá pořád.

Takže kobercovce je už lépe od pátku večera se proplazuje po terku:-), ale zhubla z 21g na 15g :-(tak jsem jí zkusil v neděli večer dát skákavku,ale nezežrala ji tak to zkouším i dnes. Momentálně mi to dělá asi největší starost, protože si myslím, že u tak malého hada je to docela hodně.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru