Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Krajta kobercová - Nemoc

Zdravím,
mám doma asi 2 měsíční kobercovku, u které jsem zpozoroval, že když je stočená tak má hlavu vystrčenou nahoru a jakoby lapá po dechu, vůbec nevystrkovala jazýček a od tlamky jí šly bublinky a byly vidět hleny. Navštívil jsem veterináře, který jí píchnul antibiotika a dal mí nějakou žlutou vodičku abych jí to večer stříknul do tlamky a zítra to taky opakoval a v pátek přišel na kontrolu a přeočkování. Zajímala by mne příčina jak k tomu mohla přijít? Prý je to z prochladnutí, ale moc se mi to nezdá.
Podnímky chovu:
- mám jí 19 dní
- terárium je šxhxv 60x40x50
- vytápím 40W bodovkou
- teploty v teráriu pod žárovkou okolo 32 st. v místech kde had přes den nejčastěji odpočívá okolo 28 st. a v nejchladnějším místě terária 26 st. přes noc teplota okolo 22st. pod 20 st. neklesá
- miska s čistou vodou a rosím ob den
- proběhlo jedno krmení, podruhé nežrala a poté jsem zpozoroval ty problémy
- nejraději je schována na větvi pod listy umělé rostliny teplota okolo 28st.

Myslím si, že to tím prochladnutím nebude, ale možná se mýlím. Pokud víte čím by to mohlo být způsobeno prosím napište, nerad bych aby se to ještě někdy opakovalo. A ještě bych se chtěl zeptat jestli jí teť mám nechat svítit i přes noc aby tam měla teplo a jestli nemám vyměnit tu 40W za 60W?
Za odpovědi moc díky. Michal

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Takže kobercovce je už lépe od pátku večera se proplazuje po terku:-), ale zhubla z 21g na 15g :-(ta… poslední
Algiz 20.10.2008 18:44
Algiz

Takže kobercovce je už lépe od pátku večera se proplazuje po terku:-), ale zhubla z 21g na 15g :-(tak jsem jí zkusil v neděli večer dát skákavku,ale nezežrala ji tak to zkouším i dnes. Momentálně mi to dělá asi největší starost, protože si myslím, že u tak malého hada je to docela hodně.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru