Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem E.c.cenchria

Zajímaly by mě vaše zkušenosti s vyvoláním páření. Hlavně jestli chováte samce celoročně odděleně, nebo je oddělujete jen na nějakou dobu před pářením, nebo je chováte celoročně dohromady se samicemi. Viděl jsem několik chovů, kde samci byli celoročně v teráriích se samicemi, pářili a samice odchovávaly. Já chovám 2,2 (v současnosti délka od 140 do 160 cm) společně, v zimě snižuji teplotu na nějakých 20-21, zvyšuju vlhkost, a zatím nic.
Díky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Předpokládám, že nechováš všechna 4 zvířata pohromadě v jednom teráriu. Pokud můžeš, oddělit samice…
carlos 23.10.2008 10:37
carlos
Nenapsal jsi jednu dosti zásadní věc - stáří zvířat. Podle mé zkušenosti a zkušenostech dalších třec… poslední
anakonda 24.10.2008 16:58
anakonda

Předpokládám, že nechováš všechna 4 zvířata pohromadě v jednom teráriu. Pokud můžeš, oddělit samice od samců, chovej je nějakou dobu odděleně a pak je opět spáruj, pokud k páření nedojde, nabízí se možnost prohodit samce. Mě se jako stimul k páření osvědčilo přidání jedné samice k společně chovanému páru. S odchovem mě však napínají.

Nenapsal jsi jednu dosti zásadní věc - stáří zvířat. Podle mé zkušenosti a zkušenostech dalších třech chovatelů, kteří je rozmnožují, samice poprvé zabřezávají a rodí až ve věku pět let a více. Páří se dříve cca od tří let, ale ani jednomu z nás samice neporodila dříve.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru