Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem shovívavost

Taky se přidám. Slečna Hathor má samozřejmě v lecčem pravdu. Na druhou stranu, pravdu má taky Carlos.

Jde především o zvířata. Kdyby mi o ně nešlo, vykašlal bych se na zakládání tohoto fóra, shánění slušných a především ochotných odborníků, dohadů s manželkou typu "zas u toho sedíš" a věnoval se něčemu jinému. Třeba mým zvířatům.
Chtěl jsem pomoci právě těm začínajícím, kteří dnes mají to štěstí, že mají internet, mraky literatury, úžasné možnosti komunikace s celým světem a mnohdy i jazykovou výbavu. Tedy prostředky, o kterých se nám před 1/4 stoletím ani nezdálo. Když jsem já chtěl po někom ze starších a zkušenějších odborníků radu, musel jsem většinou sesmolit dopis, poslat ho a třeba měsíc čekat na odpověď. Pochybuji, že by mi někdy někdo z adresátů odpověděl, kdybych napsal dopis rétorikou, která je zde naprosto běžná.
Jak již padlo, pokud někdo není ochoten věnovat nepatrný zlomek času nadpisu dotazu či odstranění alespoň těch největších hrubek, jak mám já mít jistotu, že se stejným lajdáctvím nepřistoupí k informacím, které mu dobrovolně poskytnu. Pokud někdo nazve svůj, možná důležitý, dotaz kolik?, nepředpokládám apriori, že čeká jinou odpověď než: "kolík s strč do pr....". Nevím, jestli je to tím, že člověk s přibývajícím věkem získává i cosi jako pokoru, nebo přirozenou inteligencí, ale za sebe mohu říct, že když vlezu na neznámé fórum kde očekávám radu či nějakou součinnost, zjistím jak fórum funguje a či můj problém už někdo neřešil. Ale budiž... omladina to vnímá jinak.
Nebaví mne donekonečna připomínat to, že dotazy typu "dotaz", "odpovězte" atd. budu zamykat a proč. Prostě to tak je.
A já také poprosím o shovívavost. Tentokrát ctěné uživatele fóra. O shovívavost v tom, že moderátoři jsou jenom lidé, kteří se o tuto poradnu starají dobrovolně, zadarmo a leckdy na úkor vlastních zájmů. Budou-li ale nadále znechucování různými "exoty" (a že jich tu je), utečou a jiné nezískáme. Takže to zavřeme a zbude vám ostatním ifauna či oči pro pláč.

Chcete po nás moderátorech slušnou a odbornou poradnu? Chovejte se sami slušně a alespoň trošku "odborně" a máte ji mít.

Děkuji za pozornost

Jiří Janda, zakladatel teraporadny

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny