Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak docílit správné teploty?

Děkuji za rychlou odpověď :-)

Už mám vybrané terarium - rozměry 80x35x40 cm. Jo, o tom kameni jsem si to myslel. To by se tam asi upekla. Myslím, že stabilní teplotě v pokoji mohu poděkovat polystyrénu, který máme na baráku -> mám už nakoupený polystyren a zítra se chci pustit do tvarování pozadí a jedné boční stěny terárka - tedy přecijen to tomu teplu určitě neuškodí, ba naopak to možná zvedne teplotu i o ten stupínek. Tudíž jsem reálně uvažoval opravdu jen o té žárovce v květináči. Ale vážně nemám představu, kolik vatáže by měla mít - jestli poradíš, budu Ti opravdu velmi vděčný. Parametry jsem ti zadal ;-)

Jinak otázka substrátu je stále otevřená. Počítám, že had bude pořízen nejprve tak příštím týdnem. Chci napřed vše řádně připravit. A k výsledku rašeliny (možná s pískem) jsem došel po asi 3,5 hodinovém čtení příspěvků na téma substráty zde na poradně. Tak nějak se mi zdálo, že argumenty pro rašelinu jak věcně, tak počtem porazily zastánce lignocelu a ostatního typu subtrátu. Po pravdě se mi i představa teraria s rašelinou líbí nejvíce pro "přírodní" vzhled. Pak ještě vážně uvažuji i o té (tuším) jednové kůře. Ale uvidíme. Ještě toho mám dost času na pročtení, pak se rozhodnu:-)

Neboj - Gutána jsem nenapsal z neznalosti jejího jména. Jen jsem se často dočetl, že se ji mezi chovately tak říká "Gutána, Gutka,..." :puff::beer:

P.S. ad rašelina - dalším důvodem je fakt, že terarium bude v panelovém bytě (navíc v pokoji s PC), tudíž je tu horší vlkost - byť není "vlkomilná", tak vlkost potřebuje a tím, že jako substrát použiji rašelinu usuzuji, že to přecijen díky její vlastnostem pomůže handicap panelového domu vyrovnat.

A jestli ještě můžu další dotaz, když už jsem tady založil nové vlákno. Jak stará užovka je nejvhodnější ke koupy. Jednoznačně potřebuji užovku, která už sama bez problému přijímá potrabu. Upřednostňuji koupi od chovatele, nez zverimex. Proto bych ovsem potreboval poradit, jak stara by idealne mela byt uzovka?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny