Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak docílit správné teploty?

A ještě se pokusím vyjádřit k otázce substrátu.
Rašelina atd.. : Bude všude rozházená - v misce s vodou, na stěnách i venku (záleží na dvířkách). Guttata vlhkost tak moc nepotřebude. Bude v něm zahrabaná a bude ho polikat spolu s potravou. > to platí i pro Lignocel atd. Na tmavém podkladu ti ta guttata "zmizí", teda pokud nebudeš mít snow nebo albina.

Já sem po těchto zkušenostech použil bukové štěpky. Jsou pěkný, přírodní (viz foto výše), nehrozí, že je had spolkne, jsou levné (oproti jungle substrátu, atd..), hadova barva na nich vynikne a had se nezahrabává. Jediná nevýhoda je, že nedrží vlhkost. Ale o to se mi s přehledem stará nádoba v teplejší části tera a menšímu větrání. Rosím pouze před svlekem. Bukový štěpky mám i u Hroznýška a až vyroste a půjde do velkého tera, tak je tam bede mít taky.

jinak bodovou žárovku doporučuji tuto: http://www.profizoo.cz/eshop/399/5806/zarovka-terar ijni-slunecni-25w . Je pod ní daleko větší teplota než pod ostatníma. (25w nahradí skoro přesně obyč. 40w) !!! U gutky jí nemám - nepotřebuji, stačí tam obyč 15w, ale u hroznýška jí mám a max spokojenost. Zkoušel jsem 40w ale to pod ní bylo na 25cm skoro 50 st.C. !! tak tam mám 25w

> toť můj názor, moje rada.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny