Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak docílit správné teploty?

Zdravím ještě jednou,

hada již mám koupeného, dal jsem ho do terarku i s plateným sáčkem v představě, že se bude bát. Naopak. Had je velmi aktívní. Již vyzkoušel všechny kouty v terarku. Teď zaparkoval za miskou s vodou v koutě a vegetuje. Ale rád bych na něco zeptal.

Všude i ve zverimexu i na fotkách je žárovka/zářivka přibližně ve stejné výšce. Asi druhá zastávka mé guttky byla právě na ohřevném místě pod žářivkou, kde je 30/31°C .... po několika minutách ovšem začal zvedat tělo a chtěl zalést mezi žárovku a její kryt. Jelikož je zářivka velmi horká a keramický květináč se dá s těží udržet v ruce několik desítek vteřin, bál jsem o spálení, tak jsem do hada žduchnul. Od té doby tam zatím nebyl. Nicméně nastává otázka. Jak ho přesvědčit, aby tam nechodil? Dost jsem toho přečetl o spáleninách. Tudíž je mi jasné, že guttka neměla dojem, že je tam asi takové horko a brzy se spálí. Bojím se o ní. Co, až bude ve škole a ona bude sama doma?

Máte s tím zkušenosti? Co jsem koukal ve zverimexu, tak mají květináč s žárovkou mnohem, mnohem blíže ke dnu terarka, nez já.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny