Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Je možné soužití nestejně starých leguánů zelených?

Kývání je leguání dorozumívání - je několik možností jak kývou, respektive je jich hodně, ale několik je zmapovaných. Dominantní zvířata většinou kývou vysoko nahoru a dolů s roztaženým hrdelním lalokem, prostě dělají machry;-) Jinak jak jsem psal, záleží to strašně na velikosti terária, vyhřevných možnostech, rozčlenění atd.
Nám se kdysivá nesnesli dva stejně staří leguáni cca dva roky staří v teráriu 120 x 70 x 200 (d x š x v), ačkoliv jsem se snažil prostor rozčlenit a měli víc lamp atd. Uťáplejší trávil většinu času ve spodní části terária, po měsíci přestal prakticky žrát a nezbylo než jednoho prodat, v našem případě to byl dominantnější kousek (ačkoliv jsme předpokládali, že se jedná o samici - ušlápnutý byl samec, kterého máme doteď.)
Popravdě řečeno neznám ve svém okolí nikoho, komu by se podařilo dlouhodobé soužití více starších leguánů bez nějakých šarvátek atd. Jde to, ale prostor k tomu potřebný může poskytnout málokdo a i tak může klapat a taky nemusí. to, že se třeba nenapadají od pohledu neznamená, že se tak občas neděje a utiskované zvíře může chřadnout poměrně dlouho, než si toho chovatel všimne...

A propos jak velké terárium mají?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny