Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Žijeme ještě v Čechách?!

Omlouvám se předem, ale musím reagovat.

Zydy: Tobě nevadí smrad a pochybná kuchyně v McDonaldu jen proto, že to při jídle nevidíš? Řídit se heslem "Když něco nevidím, tak mi to nevadí" si nedovedu představit ::)

Ale pokrytectví bajunky je něco, co mě absolutně uzemnilo. Tyto řetězce jsou dobré, protože tam mají jakýsi "happymeal" (?) s hračkou, "hambáče" a ostré tortily. Že ti u vietnamce připraví kočku ti taktéž nevadí, protože to nevidíš. Předpokládám, že máš hodně ráda kravičky, prasátka a kočičky a nikdy bys jim neublížila, ale když máš na talíři flák jejich masa, tak ti to nevadí, protože to zvíře nevidíš žít, umírat, porcovat atd. že ano.
Mimo toto, co jsem napsal, Bajunko, si myslím, že si tady na jednu stranu stěžuješ, že se sem vkrádá americká kultura, zvyky a tradice, na druhou stranu podle svých slov podle nich žiješ.

Já osobně jsem nikdy v žádném z těchto řetězců nebyl a nevidím důvod na tom v budoucnu něco měnit. Nelíbí se mi to, co symbolizujou, jejich hospodaření ani to jídlo a lidé, co tam chodí. Valentýna, Halloween, Santu a podobné cízí tradice neuznávám. Tlačí se k nám čistě z komerčních důvodů. Jiným kulturním zvykům, způsobům nazírání na svět atd. se nebráním a často mě zajímají(studuju je) ale nehodlám je přebírat od američanů, aby na mojí blbosti někdo bohatl.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny