Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Žijeme ještě v Čechách?!

Heh, ještě jsem našel pár věcí ke kterým stojí zato se vyjádřit:

Jak tu někdo tvrdil, že současnou podobu Santa clause stvořila cocacola, není úplně pravda. On Santa claus vznikl z postavičky jménem Saint Nicolaus, aneb Svatý Mikuláš a ten, pokud je mi známo, je i v našich slovanských kruzích vyobrazován jako bělovousej děda v červeným hábitu. Že jeho mundúr časem poněkud zmodernizoval mi připadá naprosto normální jev. Ono moderní děti by hůř vnímaly vážného církevního hodnostáře v rouchu než rozesmátýho dědka s flaškou coly v ruce. Stejně tak kněz v taláru jim přijde divnej, ale kněz s vvýzorem ala Neo, v černým kabátku s kolárkem, je akceptovatelnej:-) A propos - Svatý Mikuláš roznáší pravoslavným dárky dodnes, takže to není jenom nějaká americká pošahanost.
Jinak ze všech roznašečů mi přijdou nejsympatičtější francouzský Noel a právě již výše zmiňovaný Zděs Moroz, co má krasnyj nos od popíjení vodky, anžto jsou to postavičky ne zcela církevního charakteru. Ale ve výsledku je to jedno, jak napsal Khor, každej ten pán nás stojí dost peněz aby děcka měla radost, já si soukromě buřičsky slavím slunovrat a všichni jsme spokojený:-D

Za další - všiml jsem si, že se tu některé názory naváží do američanů, že nemají historii apod. No a co? Země vznikaj, země zanikaj, a myslím, že historie a tradice nestaví jednoho nad druhýho. třeba takovej džihád je pěkná a velmi stará tradice a moc lidem se nelíbí:-D A proč se sakra nikdo nenaváží do největší britské trestanecké kolonie všech dob, aneb kontinentu XXXX?:))
Je sice fakt, že amíci jsou v lecčems divní a nepochopitelní (nevyhnutelně muselo přijít po příjezdu Otců poutníků k inbreedingu:-D), ale faktem zůstává, že co se tolik diskutované svobody týká, jsou na tom nesrovnatelně líp než my Evropané, zvláště co jsme unionizovaní Evropané;-)

Jinak pánové, vidím, že bysme si rozuměli - guláš, kolínko, bůček a k tomu:beer: :puff:

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny