Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Co kdo čtete???

Týjo, tak já mám záběr fakt docela širokej, ale abych to nějak sesumíroval:

Vyrostl jsem na foglarovkách a knihách Karla Maye:))
Pak přišlo dlouhé období fantasy literatury, které částečně přetrvává dodnes, ačkoliv musím smutně konstatovat, že 80% žánru dnes tvoří sra*ky...omlouvám se za ten výraz.
Abych ale vypíchnul:
- Sapkowski je zásadní věc, bohužel moje kompletní první vydání ságy o zaklínači je nenávratně rozpůjčováno:-/ Celkově vzato Poláci píšou velmi slušnou fantasy literaturu
- profesor Tolkien je neoddiskutovatelný
- tatík mě naučil na spoustu fajn literatury, hlavně pak na S. Kinga - dá se číst téměř cokoliv, zejména pak ságu Temná věž doporučuji
- jedna z nejlepších knih "poslední" doby je Nádraží Perdido od chiny Miévila
- Terry Pratchett je rovněž oblíbený autor, ale opět mám půl sbírky rozpůjčované, už knihy nepůjčuju:-/
- musím souhlasit s VH co se týká Gaimana, hlavně Nikdykde nepropásněte, nově vyšlo v pevné vazbě! jinak budete ochuzeni o Markýze de Carabase a to by byla škoda:))
- no a abych zabrousil do sci-fi, Den Trifidů je povinná četba, stejně tak Pavučina od Wydhama, Boris a Arkadij Strugačtí - piknik u cesty (aspoň zjistíte, podle čeho vznikla hra Stalker), Osmý den stvoření- bohužel nevím autora, Dveře do léta (podle toho natočili film Výplata) - taky nevím autora a na závěr Douglas Adams a jeho pětidílná trilogie Stopařův průvodce po galaxii (kdo má rád Monty Pythony (to není krajta), bude štěstím bez sebe:)))
Určitě jsem na spoustu dobrých věcí zapomněl, ale co už.¨

Jinak když nemám náladu an fantasy a scifi, čtu téměř vše, hlavně pak ale "detechtivky", převážně McBain, Deaver a můj oblíbenec Chandler (Phil Marlowe je prostě nej:-))
Z ostatní literatury bych doporučil: Forsyth - Den pro Šakala, Rosten - Pan Kaplan má stále třídu rád, christiana F. - My děti ze stanice ZOO (povinnost pro rodiče dospívajícího dítka, stejně jako pro to dítko)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny