Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Lidske nemoci - primarne dychacich cest a pod. - prenosnost na jestery?

Asi uplne blbej dotaz ale - netusite jestli jsou nejake lidske nemoci, klasika chripky, virozy atd. prenosne na jestery? Nejak jsem z toho ted uplne jelen. Resili jsme pred par mesici u agamy vousate zanet dychacich cest - lecba antibiotiky, pomohlo a byla v poradku. Ted ale se ji to zacalo vracet - zase obcas zachrci a zveda hlavu, spi ve stoje.... a to prave v dobe kdy "chrchlá celá rodina". Sam se cpu paraleny a lecim nejakou chripku nebo neco takoveho, a ostatni doma na tom nejsou o moc lip.

Proto prave myslenka jestli neni mozne aby neco takove zas chytla od nas??? Nebo je vyloucene aby nejake lidske bakterie - viry mohly u vousatky zpusobit cca. to same??? Mysleno - nemoci dychacich cest. V terarku jsou jinak podminky v poradku (teplota 30-32°C + vyhrevne misto), jsou tam 3 samice a problemy jso jen s touhle jednou. Je jinak aktivni a zrava ( kvuli tomu trochu obezni ), proto ji zatim nechci trapit injekcemi. :-(

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Je to už nějaký ten pátek co jsme tuhle otázku položili jednomu veterináři a jeho odpověď zněla, že… poslední
halapremek 07.11.2008 17:58
halapremek

Je to už nějaký ten pátek co jsme tuhle otázku položili jednomu veterináři a jeho odpověď zněla, že na plazy to přenosné není. Že zvířata, které trpí na podobné viry jsou jen prasata, potkani, myslím že dál říkal klokani a co bylo nejzajímavější zvíře, tak to byl delfín. Ale už nejednou jsem se setkal s ne úplně pravdou vyřčenou veterinářem, takže to neberu za bernou minci a radši taky počkám na rozřešení od těch, co se onemocněním přímo věnují. ;-) Jinak dotaz se mi blbej nejeví. ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru