Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Aby to nebylo jednostranné, já od nich bral zvířata 2x a v obou případech v pohodě. Základ je chovat…
VilemC 29.05.2012 16:06
VilemC
Rozhodně brát z ruky do ruky, ideálně na nějaké akci typu teraburza, ještě lépe s nějakým známým, kt…
krokodýl 29.05.2012 17:21
krokodýl
No já bych měla možná trochu připomínku k tomu placení záloh.. V rámci čr je to téměř bezpředmětné.…
ctvercova1 29.05.2012 23:20
ctvercova1
Tak s tím nelze než souhlasit. Taky jsem posílal před převzetím v Hammu zálohu a asi je v pořádku, ž… nový
VilemC 30.05.2012 07:41
VilemC
Obě strany se již k problému vyjádřily, tak vlákno zamykám, dokud je ještě na úrovni slušnosti. Než… poslední
Aurifer 30.05.2012 12:22
Aurifer

Aby to nebylo jednostranné, já od nich bral zvířata 2x a v obou případech v pohodě. Základ je chovat se rozumně, zvířata si převzít osobně, ne si je nechat poslat a pak se vztekat, nechat si na všechno napsat papír, neplatit zálohy apod. Ze své zkušenosti přes všechny debaty, které jsem četl opravdu vše v pořádku.

Rozhodně brát z ruky do ruky, ideálně na nějaké akci typu teraburza, ještě lépe s nějakým známým, který dokáže posoudit zdravotní stav zvířete, protože upřímně, to je k té první nebo druhé reakci, pokud želva uhyne do druhého dne, tak už musela vypadat a) velmi mizerně, spíš chcíple, při nákupu (tudíž nekupovat) nebo b) muselo dojít ke krutému pochybení (např. silné přehřátí, otrava apod.), které želvu zahubilo tak rychle, je tu ještě c) a to, že vypadala dobře a přesto druhý den uhynula z neznámé příčiny (např. srdeční vada...), ale to, jak jistě uznáte zrovna moc pravděpodobné není. Tudíž za mě, pokud se vám zvíře bude zdát v pořádku, tak klidně, ale rozhodně bych se vyvaroval věcí typu zálohové placení dopředu apod. a to asi opbecně nejen u této "firmy".

No já bych měla možná trochu připomínku k tomu placení záloh.. V rámci čr je to téměř bezpředmětné. Jedná se o relativně malé vzdálenosti (pro někoho je i 100km moc..) Něco jiného ale je, pokud člověku slíbíte nějakého "stresáka" třeba v Hammu. Základ je poslat info o chovu, fotky rodičů, fotky mláďat plus fakturu (nebo certifiákát, jak je tam zvykem) Ale zas je risk pro chovatele tahat přes půl Evropy něco, co není předem stvrzeno aspoň symbolickou zálohou. Jsou zvířata, která to zvládnou celkem v pohodě, ale většina mláďat jsou problém a já mám třeba bez zálohy obavu. Samozřejmě je třeba to podložit nějakou důvěryhodností, ale zas bych nenabádala lidi, aby kamsi vezli zvířata bez zálohy. Na březnovém Hammu jsem všechno předávala na základě zálohy, všechno proběhlo ok a nestalo se, že bych zvíře vezla zbytečně. Naopak jsem i já platila zálohu za jiná zvířata a fungovalo to i opačně. Jasně..je asi blbost platit zálohu někomu, kdo je jednou rozmázlý na nějaké diskusi a je tak nedůvěryhodný, ale zas bych nezazdívala ty zálohy úplně. Chrání to zbytečnou přepravu zvířat, která si pak nikdo nevyzvedne.

Tak s tím nelze než souhlasit. Taky jsem posílal před převzetím v Hammu zálohu a asi je v pořádku, že když se domlouvá koupě zvířete, kde oba z lidí jednou přes půl Evropy, že se domluví nějaké podmínky, aby z toho jedna strana nakonec nevycouvala. Dokonce po pravdě nemám ani problém s tím, že když si někdo objedná zvíře z dovozu, že může chtít obchodník zálohu na dané zvíře, protože i tam jde u některých zvířat do rizika, že mu pak zůstane. Myslel jsem spíš případy, kdy někdo někomu pošle zálohu aniž by měl podepsanou smlouvu, nebo jakýkoliv jiný doklad, kterým se jistí, pro případ sporu.

Jinak k výše zmíněnému příspěvku Nikolase. Nevidím po pravdě nic špatného na tom, že existují obchodníci se zvířaty, kteří je prostě dováží a prodávají. Ostatně bez nich bychom tu nikdo nebyl, protože jednou ta zvířata někdo dovézt musel a stejně tak každý z nás tu a tam zauvažuje o zvířeti z importu pro oživení chovu apod.

Jiná otázka je věrohodnost jednotlivých dovozců, jejich reference apod. Po pravdě když člověk poslouchá a čte různé příspěvky, mám pocit, že každý dovozce má na krku nějaké ty průsery a nějaké ty úspěšné dovozy. Takže se obloukem vracím k tomu co tu napsal Krokouš, prostě opatrnost, opatrnost, opatrnost. Požádat nějakého zkušenějšího kolegu o pomoc s převzetím, se zvířetem si dojít hned na veterinu na vyšetření, aby se včas případně podchytily paraziti atd.

Obě strany se již k problému vyjádřily, tak vlákno zamykám, dokud je ještě na úrovni slušnosti. Než se nám tu zase rozhořej nějaké emotivní diskuze. (Aurifer)

Zpět do poradny Nahoru