Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem potrava pro strašilky

Zdar, pořídil jsem si před měsícem strašilky australské a od té doby hledám po Praze ostružiník. Problém je v tom, že prakticky vždy jsou na listech ostružiníku ze spodní strany černá vajíčka, ze kterých se v insektáriu líhnou malé bílé mušky. Může to nějak strašilkám vadit? (zatím to žerou a břečťanu si nevšímají)
_
A ještě jedna věc - je možné, že se při dostatku prostoru a potravy strašilky svlékají již po dvou týdnech od předchozího svleku? Jaký je vlastně asi interval mezi svleky? (nikde jsem se to nedočetl)
_
A poslední - při rosení se někdy nevyhnu tomu, že stašilka dostane přímý zásah rozprašovačem. Zdá se, že jim to nevadí... Týkají se zprávy o topení strašilek v kapce vody i těch o velikosti okolo 5-6 cm? (dostal jsem je asi tak 3 cm velké a jednou se svlékly) A jak poznám, že se topí a ne že pije? Někdy jedí po mokrém listu hlavou ze strany na stranu, někdy zase dají hlavu na spodek listu, když se tam tvoří kapka. Vím, že si nakonec nějak pomohou, ale kdyby k tomu měl někdo pár postřehů, tak si to rád přečtu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny