Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak chovat šváby

Rozhodně doporučuji Blaptica dubia - jednak nedokážou lézt po hladkém povrchu, čili nehrozí útěky a v případě útěku vzhledem k jejich teplomilnosti nehrozí rozmnožení v domě či bytě.
K dotazu na vyhřívání žárovkou - rozhodně NE. Švábi potřebují, jak už bylo řečeno, teplo, klid a TMU. Ideální je topný kabel či rohož pod chovnou nádobou. Pro efektivní chov kolonie zřejmě nebude ve většině případů dostačující zbytkové teplo z terária, neboť ke spokojenému fungování kolonie se osvědčují teploty kolem 30 - 34 stupňů celsia uvnitř chovné nádoby mezi platy od vajíček (čehož takovýmto způsobem zpravidla nedosáhneme).
Šváby sice udržíme dlouho naživu (i proto, že při nižších teplotách je jejich životní cyklus podstatným způsobem zpomalen), možná nám adultní samice "dají" ootéky z oplození před jejich koupí, ale efektivně se nám kolonie rozrůstat nebude.
No a nakonec startovní počet - určitě doporučuji minimálně 150 - 200 kusů. Aby kolonie rychle prosperovala, potřebují se švábi tak trochu "mačkat" :-D

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny