Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno agresivita Boa Constrictor vs. Python Regius

Ahojte. Nakolko niesom velmi skuseny terarista. , chcel by som vediet nazor tych ktory uz mali skusenost z boa constrictor aj python regius. A zaujimalo by ma ktory druh je viac agresivny, cize ktory je "kousavejsi" . Mozte sa vyjadrit aj preco mate taky alebo onaky postoj. Pripadne skusenosti. Dik

loading...
Předmět Autor Datum
V přírodě jednoznačně pravděpodobněji kousne BC, ale je to samozřejmě dané jiným typem obranného cho…
krokodýl 17.11.2008 10:14
krokodýl
A celkovo su menej agresivne samce alebo samice ?
Tal_Rasha 17.11.2008 23:05
Tal_Rasha
Kdyz to jsou jeste prckove tak bych rekl samice...
Bobik22 18.11.2008 15:24
Bobik22
Tvoje dotazy postrádaj jakejkoli smysl. Na tyhle dotazy ti ani nelze spolehlivě odpovědět. Je to ind…
para 18.11.2008 15:37
para
Vdaka za nazor. Beriem na vedomie
Stalker 18.11.2008 21:00
Stalker
Dakujem , viem ze to je podla individuality , ale skor som to myslel tak v globale tu otazku .
Tal_Rasha 18.11.2008 21:03
Tal_Rasha
Tvoje otázka nedává smysl. To je jako se ptát jestli jsou kousavější psi nebo feny. U druhu se ještě… poslední
Sharkie 19.11.2008 15:37
Sharkie

V přírodě jednoznačně pravděpodobněji kousne BC, ale je to samozřejmě dané jiným typem obranného chování, setkal jsem se i s opravdu kousavou regiuskou, ale dělala to jen jako mládě, dneska je z ní naprosto pohodový samec a nekousne a nekousne, pravda jednou po mě vyjel, páč měl pocit, že ruka sahající k němu do terária vypadá jako potkan, ale to byla opravdu výjimka. Jinak, co se týka boa c., tak hodnýšové domácí bývají celkem v pohodě, akorát často cca v roce až roce a půl procházejí jakousi "pubertou" a zvlášť holky bývají někdy v té době trochu vznětlivější, ale většinou to zase během pár měsíců odezní a jsou v pohodě. Každopádně tam na kousavějšího jedince narazíš běžněji než u regiusek. V podstatě ta anketa nemá smysl, protože obecně samozřejmě musí mít BC 100%, protože se prostě chová jinak než regiusky, ale existuje mnoho a mnoho druhů, které hroznýše velice snadno ve vznětlivosti předčí.

Tvoje dotazy postrádaj jakejkoli smysl. Na tyhle dotazy ti ani nelze spolehlivě odpovědět. Je to individuální, je to vždycky o konkrétnim jedinci. Prostě není možné zaručeně říct, zda je agresivnější hrozna nebo regína po případě samec či samice. Pokud chceš chovat hady tak bys měl vědět, že had není pes, je to had a že krotká povaha hada je vždy takovej bonus, kterej ti ale nikdo nezaručí. Je sice pravdou, že u některých druhů je prchlivost spíš vyjímkou a u některých naopak častým jevem. To však nejde brát jako bernou minci, páč had tě vždycky může překvapit. Prostě můžeš mít doma klidně běsnou regiusku, stejně tak dobře jako třeba flegmatickýho psohlavce nebo co já vim. Navíc vždy je taky důležitá momentální nálada hada. Pokud chceš chovat hady ber je i s tím rizikem, že někdy prostě můžeš schytat nějaké to razítko. To k tomu patří.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...