Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Co říkáte na ceny boa????

DanKanFan - Potíž je v tom, že naše názory jsou zcela rozdílné. Zkusím vysvětlit můj pohled na danou problematiku.
Janovák a nejen on, vyčleňuje skupinu lidí s jiným názorem a staví ji do pozice morálně méně přijatelných. Taková praxe bývala běžná v polovině minulého století (kulak, keťas, žid, atd) jak jsou takové názory chytlavé a nebezpečné, jak nenápadně a rychle vnikají do podvědomí společnosti každý víme. Velice pravděpodobně se najdou ambiciózní, inteligentní jedinci, kteří zcela jistě takovouto příležitost manipulovat s davy využijí a povezou se na vlně populismu, ať už je jejich primární zájem jakýkoliv. Většinou to je jejich touha po manipulaci s lidmi, nikoliv to, za co plamenně bojují. Mimo jiné už na to číhají, svými zákazy, příkazy, dotazy, překrucováním faktů a jejich zavádějící interpretací nás již ujišťují o své nezbytnosti. Nezkušení, zejména mladí jedinci vidící dosud černobíle, jim bohužel velice rychle podléhají. Proto jsou takové názory nebezpečné.

Nyní bych si dovolil poukázat na pár bodů ve vašem příspěvku.
1/ Jste opravdu přesvědčen o tom, že vztah k plazům se nejlépe hodnotí podle množství chovaných jedinců? Já nikoliv. Vím o mnoha chovatelích, kteří svůj životní prostor zcela podřídili potřebám svých chovanců a to bez ohledu na své pohodlí. Jejich vztah a hluboký zájem o plazy je zcela evidentní.

2/Vyzdvihujete svůj chov po párech od druhu. Opravdu si myslíte, že se o daném druhu dozvíte víc než jen to že žerou, vylučují a přežívají v daných podmínkách? Osobně si myslím, že jen nakukujete do soukromí chovaného druhu bez jakéhokoliv dalšího přínosu pro něj. Vaše zkušenosti, poznatky a závěry budou pouze velice povrchní a v podstatě bezcenné, dá se říci že i zavádějící. (to prosím není osobní útok jen konstatování faktu)

3/Volakedy? Doufám, že význam slova chápu dobře. Nevím sice jak daleko do minulosti vaše volakedy sahá, mé volakedy sahá tak daleko do historie, kdy jste si nekoupil ani cvrčka, o hadovi ani nemluvě. Dokonce i taková jednoduchá věc jako koupit terárko, nebo i jen sklo a jekly(lepidlo nebylo) na jeho výrobu byla kovbojka.

4/Považujete za optimální amatérské chovy se zanedbatelným počtem odchovů + importy z volné přírody? Tak to už nechápu vůbec. Můj názor je zcela jiný, osobně bych považoval za optimální omezit importy z volné přírody pouze na doplnění stavů chovných zvířat u renomovaných chovatelů a zoologických zahrad, nikoliv masivní drancování volně žijících populací a získaná zvířata posléze rozprodávat pro uspokojení libůstek právě takovým chovatelům jednoho dvou jedinců od druhu. Ti vzhledem ke své nezkušenosti stejně neudrží zvíře naživu a je jedno kolik knížek si předem prostudují, protože nedokáží posoudit kvalitu a hodnotu informace v knize obsažené. Upozorňuji, že takové chovatele nepodceňuji naopak.

Pokračovat už nemám čas, mohl bych ale :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny