Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak ma vyzerat biotop

Caute. Asi je to pre vas smiesna otázka , ale velmi by ma zaujimalo ako ma vyzerat take terarko pre python regius , chondropythona /morelia viridis/ a pre boa constrictor. Nemam tym namysli ze tam ma byt ziarovka , voda atd. Skor by ma zaujimalo co tam ma byt z hladiska biotopu , aky substrat je dobry pre akych hadov, ake zive rastliny , pozadie , skaly , ake stromy a ine "esteticke" detaily atd. , Cize ma zaujima ako to ma vyzerat ak chcem co najviac simulovat podmienky jednotlivych hadov.

Mozte aj napisat nejake zahr stranky kt. sa tym zaoberaju alebo ine info. Proste kazde info privitam. Najviac by ma zaujimalo nieco co mozem videt cize Ak sa da tak dajte linky na obrazky alebo obrazky bitopov v terariach hodte tu. Diki

Předmět Autor Datum
Jelikož ván nikdo neodpověděl, pokusím se odpovědět trošíčku já. Dotaz na Biotop pro hroznýše je tro…
Mates_RR 18.11.2008 17:27
Mates_RR
Jinak ta Morelia viridis je specializovaným obyvatelem deštných lesů a Python regius osidluje lesy,…
Mates_RR 18.11.2008 17:33
Mates_RR
Důležité je především zařídit, aby v teráriu byly optimální teplotní a vlhkostní podmínky, resp. urč… poslední
krokodýl 18.11.2008 18:04
krokodýl

Jelikož ván nikdo neodpověděl, pokusím se odpovědět trošíčku já. Dotaz na Biotop pro hroznýše je trošku zcestný, protože hroznýší populace obýva deštné nížinné pralesy, horské mlžné lesy, suché lesy, močály i okraje papm.

> Citace z knihy "Nejedovatí hadi v přírodě a v teráriích" od Ivana Kocourka (autor snad této kopii promine :puff: )

Takže vlastně v tom teráriu může být "cokoliv". Hlavně ta žárovka a voda jak sám píšete :-D
Vím, že jsem vám nepomohl, ale lepší něco, než-li nic ... :i:

Jinak ta Morelia viridis je specializovaným obyvatelem deštných lesů a Python regius osidluje lesy, buš i savany od západní Afriky až do střední Afriky.

* opět krátká citace z knihy "Nejedovatí hadi v přírodě a v teráriích" ...

Důležité je především zařídit, aby v teráriu byly optimální teplotní a vlhkostní podmínky, resp. určitý výběr v rámci optimálních hodnot. Pak už spíš záleží na pocitu, co tam chcete (umělá. skála, živé nebo um. rostliny, kmeny, větve, lupení, drny...)

terarko pre python regius

Jako substrát je vhodné použít např písek s rašelinou (1:2), pro estetický vzhled je možno vytvořit úkryt z dutého kmene, polokmene nebo vykotlaného pařezu, je možno vsadit na dno nějaké drny trsnatých trav a posypat např. suchým listím.

chondropythona /morelia viridis/

Důležité jsou silnější vodorovné větve v různých výškách (různé teplotní rozpětí), často se používají tzv. žebříčky, které sice nevypadají moc přirozeně, ale jsou praktické, pro estetický vzhled terária je možné dodat dostatek živých rostlin (Scindapsus, Philodendron aj.) na dno je možné dát např. nějakou tropickou kapradinu, jako substrát je možné použít rašelinu.

pre boa constrictor

U větších hadů je obtížné nějak příliš biotopicky zařizovat nádrže, protože váhu hroznýšů rostliny příliš nezvládají, je možné použít silnější větve nebo kmen, umělé rostliny a jako substrát např. dřevěné štěpky nebo rašelinný substrát, nejjednodušší jsou hobliny, ale pak těžko hovořit o biotopicky zařízeném teráriu. Vzhledem k odlišným biotopům lze používat rozličné kombinace, ale v podstatě je to většinou jen nějaká variace na téma kmen a umělá rostlina.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru