Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Potkani mi neustále žerou holátka

Tak a už jsem vytočenej jako beruška 3-[ Mam chovnou skupinu 1,5 a už 5x po sobě mi sežrali všechny holatka :!: Vubec nevim čim to je, občas se to stane, to je normalni, ale 5x po sobě? To už nějak fakt nemužu rozdychat... Vždy když maj mlady, tak k nim radši ani nelezu, aby měli klid..jsou v mistnosti kam skoro nikdo nechodi, stravu maji bych řekl bohatou až až... Ja to prostě nechapu :-/ Teď když měli dvě samice holatka najednou, tak jsem je zkusil nafutrovat kočičima granulema jestli to pomuže..ale nepomohlo! Ja nevim, ale třeba jim ty folatka zachutnali a už to nepřestanou nikdy dělat. Nejradši bych je za to zkrmil a založil si uplně novou chovnou skupinu. Co myslite :?: Diky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zneužiju ještě tohle vlákno a dám sem svůj problém. Před několika měsíci jsem zakoupil potkany ve zv…
SNBák 21.11.2008 12:00
SNBák
Jestli jsou ty bradavičky červené, a potkani mají uši tak trochu zdeformované, mohl by to být ušní s…
boaedon 21.11.2008 12:47
boaedon
Na starší vlákno jsem samozřejmě koukal. Uši jsou zdeformované, a sem tam strup a jak říkám, mám to…
SNBák 21.11.2008 14:10
SNBák
Tak tohle je jasný a není k tomu co dodat. Je to ušní svrab. Lze vyléčit, viz jak radí níže. Lze to…
boaedon 21.11.2008 19:26
boaedon
Dobrý den můj můj potkan je nemocný a rychle dýchá co sním mám dělat?? Lze vyléčit??? poslední
HOBIT 19.09.2011 09:37
HOBIT

Zneužiju ještě tohle vlákno a dám sem svůj problém. Před několika měsíci jsem zakoupil potkany ve zverimexu a 1 samec mi zůstal a přerostl. Měl na uších takové bradavičky. Napřed jsem myslel, že je to okousané, ale jsou to opravdu bradavičky. K tomuto samci jsem přidal 3 samice z vlastního chovu a vytvořil tak novou skupinu. Skupina má pravidelně mladé a vše je v pořádku. Jen ty bradavičky se mi nedávno objevily na uších samic, které jsou v této skupině. Mladý od nich nic takového nemají, odstavuju je po 3-4 týdnech a uši mají krásné. Ostatní skupiy jsou taky v naprostém pořádku. Nevíte náhodou někdo, co to může být???? Kdyžtak to nafotím a dám sem nějakou fotku.

Jestli jsou ty bradavičky červené, a potkani mají uši tak trochu zdeformované, mohl by to být ušní svrab. Moji potkani to taky měli, dostali to díky potkanovi, samcovi, kterého jsem koupila ve zverimexu. Mně se ale nechtěli pářit. Je tu o tom vlákno. Potkany jsem nakonec skrmila, box jsem desinfikovala a založila novou skupinu. Ukaž fotku.

Na starší vlákno jsem samozřejmě koukal. Uši jsou zdeformované, a sem tam strup a jak říkám, mám to jen v jedné skupině. Hlavně jsem tam nenašel žádné foto jak to vypadá. Tady je pár těch fotek. Kvalitu omluvte, ale nafotit živého potkana je docela kumšt.
[http://i378.photobucket.com/albums/oo226/Carlos179/ potkani/IMG_0303.jpg]

[http://i378.photobucket.com/albums/oo226/Carlos179/ potkani/IMG_0315.jpg]

[http://i378.photobucket.com/albums/oo226/Carlos179/ potkani/IMG_0316.jpg]
Za veškeré odpovědi dík

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru