Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zajímavý teraristický pokus

Ja bych z vlastni zkusenosti "makuv" nazor az tolik neodsuzovala. Hadi, kteri jsou dlouhodobe neadekvatne ke sve velikosti nebo schopnostem krmeni pouze mysaty (ktera jsou hola)a najednou jsou nakrmeni vetsi, plne osrstenou mysi, problem mit opravdu mohou (tusim, ze podobna zkusenost zaznela i v nekterem z jinych temat teraporadny). Ten problem muze byt vyhreznuti kloaky pri kaleni. Moje vysvetleni? Had ve vyse uvedene situaci nema travici trakt tolik prizpusoben na takovou naloz balastu, jakou mysi chlupy bezesporu jsou. Moje zkusenost se tyka primo jednoho z nerozkrmenych hortulanat, ktere jsem pred lety porizovala. U majitele bylo kazdy tyden cpano jednim holatkem. Ze zkusenosti vim, ze i male hortulane po narozeni dokaze sezrat osrstenou podrazenou skakavku bez jakychkoli problemu. Toto mlade skakavku take ulovilo (samo), sezralo, ale pri kaleni velkeho mnozstvi trusu s notnym podilem chlupu doslo k vyhrezu (nastesti bylo vse rychle podchyceno a dnes jiz dospela hortulanice se tesi dobremu zdravi). To vsak nebyl jediny pripad, se kterym jsem se setkala. Podobna vec se prihodila gonyosome, pomerne vzrostle gutate a chondropythonovi (neslo o moje zvirata). Zprostredkovane vim o podobne zkusenosti dalsiho chovatele chonder. Nahoda? Nemyslim...

Určitě nepokazí, pokud to bude kompenzovat větším množstvím. Ale není třeba strašit, že pokud hned nabídne dospělou myš nějak tím hadovi uškodí.
¨
Osobne si myslim, ze postupny prechod s mezistupni je to nejlepsi, co majitel muze udelat. Pokud totiz hadovi hned nabidne dospelou mys, uskodit opravdu muze.
Prostě co je schopen zabít a pozřít to zabije a pozře.
A v prirode obcas i zabije a nepozre, protoze je to prose moc velka potrava, nebo pozre, a nasledne vyblinka. V prirode to nikdo neresi, v terarku to urcite zadouci neni.
To Para - co se tyka krmeni - i hadi se uci. Na rostoucich mladatech je nadherne videt zlepsujici se strategie lovu koristi, ktera je predchozimi zkusenostmi podmninena

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny